hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Miatta kell otthoni karanténba vonulnia a marosvásárhelyi tanácsnak: Benedek Theodora

Benedek Theodora, Marosvásárhely PNL színeiben megválasztott helyi tanácsosa a minap Bukarestben járt, ahol találkozott, kezet fogott, puszilózott és még ki tudja mi mindent csinált azokkal a PNL-s parlamenti képviselőkkel, akik – miután egy kollégájuk megfertőződött – most mindannyian karanténba vonultak, Ludovic Orban kormányfővel együtt.

hirdetés
hirdetés

Az egy dolog, hogy jelenleg Romániát a 2. számú Tó Villából irányítják telefonon, de legalább ebben a cselekedetben van némi felelősségtudat is, ha fertőzésgyanú áll fent, akkor az otthoni karantén KÖTELEZŐ!

Kivéve, ha Benedek Theodorának hívnak, orvos vagy, és a PNL vásárhelyi polgármester-jelöltje: akkor nyugodtan hazajöhetsz Bukarestből, bemehetsz a reggel kilenckor 11 órára meghirdettet rendkívüli tanácsülésre, ahol pont a város fertőtlenítéséről kell dönteni, egy olyan korrupt polgármester oldalán, aki:

  1. nem tudja pontosan megmondani, hogy mire kell neki a pénz

  2. nem tudja, miféle fertőtlenítőszereket fognak használni

  3. és a készlet raktározásával nem törődik, azaz egy gyors spricc a városon végig, s kész, volt fertőtlenítés, nincs fertőtlenítés.

És akkor jön Benedek Theodora, aki végzettségét tekintve orvos, a megyei kórház felügyelőbizottságának tagja (!!!) és egy kollégájának sem szól, hogy ő részt vett azon a bukaresti PNL-s gyűlésen, ahol jelen volt a fertőzött képviselő. Hogy jobban értsük: a szóban forgó bukaresti gyűlés többi résztvevője önkéntesen és azon nyomban otthoni izolációba vonult. A marosvásárhelyi tanácsosok mindezt persze nem tudták: Benedek nem közölte velük, hogy merre járt, hogy kikkel találkozott, hogy mi a helyzet. A Nethuszárnak Radu Balas, a POL képviselője mesélte el, hogy már épp hazafelé ballagott a gyűlésről, amikor Sergiu Papuc (a város PSD-s alpolgármestere, amúgy politikailag könyörtelen ellenfelek) hívta fel őt is, ahogy a többi tanácsost is, hogy „te, ti tudtátok, hogy Theodora Bukarestben volt, és találkozott a fertőzöttel?”.

Senki sem tudta.

Szóval, jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a marosvásárhelyi helyi tanácsnak, a képviselőknek, azon alkalmazottaknak, akik ezen a gyűlésen jelen voltak, és kontaktusuk volt Benedek Theodorával otthoni izolációba kell vonulniuk, legalább addig, amíg Benedek Theodora tesztjéről ki nem derül, hogy pozitív vagy negatív lett. A polgármester által kért fertőtlenítésre kért összeget a helyi tanács amúgy jóváhagyta, a POL tartózkodott, mivel nem szerintük a tájékoztatás messze nem kielégítő, továbbá a polgármestert a TÖRVÉNY kötelezi tartalékok képzésére, de ennek nem tesz eleget.

Dorin Florea polgármester nemrég egyébkén a Sürgősségi Igazgatóság embereit küldte el halászni, amikor azok a városban található Eminescu-házat, a város tulajdonában álló hotelt szerették volna kijelölni, mint esetleges karanténnak megfelelő épületet – ami együtt járt volna az épület idejekorán elvégzett fertőtlenítésével Az esetről mi is beszámoltunk, KLIKK IDE, hogy tudd meg, miért hülye a vásárhelyi polgi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés