hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Miért ugrott a magyarok torkának Iohannis? Itt a magyarázat!

Nem kellett sokat várnunk a magyarázatra, hogy Iohannis államfő miért vette elő a magyarkártyát, mi lehet a magyarázata a hirtelen jött vadimizálódásának. Nos, az Europa FM által megrendelt és az IMAS által elvégzett közvélemény-kutatás azt jelzi, hogy a PNL népszerűsége zuhanórepülésben van: a januári rekordméretű 47,4 százalékos támogatottsági aránytól majdnem tizenöt százalékot estek vissza, jelenleg 33 százalékra mérik őket, és gyanítom azt ők is tudják, hogy ennek a zuhanásnak még nincs vége!

hirdetés
hirdetés

Van más hír is: a PSD 24,8 százalékon áll, ami enyhe emelkedést jelent, de a PNL-től való távolságot nézve a helyzet számukra már egyenesen reménykeltő. különösen annak a fényében, hogy a PNL január óta lejtmenetben van!

Jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el az USR: a tavaly júniusi 21,4 százalékos támogatottságukat sikerült megfelezniük, most 10 százalékon állnak, a múlt havi eredményükhöz képest is rontottak, amikor még 12,5 százalékon álltak. Ciolos PLUS nevű alakulata sem dőlhet hátra, miután februárban öt százalék alatt voltak, márciusban sikerült a számukra rekordmagas 6,5 százalékot elérni, de áprilisra visszaestek öt százalékra. Az RMDSZ 5,5 százalékon áll a múlt havi 4,5 után, Az ALDE 4,4, a Basescu-féle PMP pedig 3,4 százalékot tudhat magáénak, ami a parlamenti küszöb alá helyezi őket. Ponta Pro Romania alakulata a márciusi 5,8-ról áprilisra felment 8,2-re. Az már jól látszik, hogy a valós értékkel bíró kormányzati intézkedésektől menekülő PNL szavazótábora kopni kezdett, ami nem csoda, viszont úgy a PSD, mint a Pro Romania egyre nagyobb szeleteket hasít ki magának a választói tortából. Amint azt ősidők óta tudjuk: evés közben jön meg az étvágy, így a nagy összecsapások még hátravannak, lesz még itt magyarveszély ne aggódjatok!

No, ezért hisztizett egyet Iohannis…

A felmérést az IMAS készítette az Europa FM megrendelésére, egy 1010 fős mintán április 6. és 24. között. Hibahatár: 3,1%

Ghonzó

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, Europa FM)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés