hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Mindennapi Románia: egy medve hozta el a magyarellenes prefektus távozását

Hargita megyében elütöttek egy medvét. A medve 16 órán keresztül agonizált az úttesten, ezalatt elterelték a forgalmat, elvégre állatvédők országa vagyunk, és a hatóságok még a macit sem zavarják a haldoklásban. Mindennapi Romániánkat add meg nekünk ma rovatunk híre következik:

hirdetés
hirdetés

Az agonizálás oka: nem tudták, kitől kell engedélyt kérni a medve kilövéséhez, elaltatásához. Az ügy miatt a hatóságok egymásra mutogatnak, amíg a maci haldoklott, addig a kormánytól vártak választ. Hétvége volt, a kormány nem dolgozott, a válasz késett, a maci haldokolt.

A sok időhúzás miatt aztán a kormány döntött:

  1. kilövik a Hargita megyei prefektust

  2. a medve lemond pozíciójáról,

de sajnos fordítva.

Magyarán, az agonizáló medve hozta el annak a Hargita megyei prefektusnak a távozását, aki ölbe tett kézzel nézte végig, ahogy a szomszédos Bákó megyei település polgármestere feldúlja a Hargita megyei Úzvölgye katonai temetőjét. A Hargita megyei prefektus kisujját sem mozdította a döntő többségében magyarok által lakott megye kétnyelvűsége ellen hadjáratot folytató Dan Tanasa ellen. Egy haldokló maci viszont megoldotta.

Tanulság: több medvét Székelyföldre, és, ha lehet, induljanak a választásokon is!

PS: az esetről megannyi fotó és videó található fent a neten, én nem bírtam ide egyet sem betenni, mert szakad meg a szívem, amikor a haldokló állatot látom. Sajnos ilyen vagyok, még pityergek is.

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés