hirdetés
hirdetés
ÍRD ALÁ!RIPOSZT

Minority Lives Matter – indul a székely kampány második felvonása, Bölönié a kezdőrúgás

Minority Lives Matter (a kisebbségben élők élete számít) – ezzel a szlogennel kampányol a székely petíció mellett az Írdalá.hu kampánycsapata. A stáb a Black Lives Matter (a fekete életek számítanak) jelmondat analógiájára találta ki ezt a szlogent, amely az egész Európai Unióban felkeltheti az emberek figyelmét, és erősítheti a kampányt a nemzetközi térben. Erre pedig nagy szükség van, mert még négy országban el kell érni a törvényben meghatározott aláírásszámot.

hirdetés
hirdetés

Újra nagy számban csatlakoznak a támogatók a székelyek szombaton újraindult aláírásgyűjtéséhez. A petíció kampánynyitójára Budapestre érkezett a székely származású Bölöni László, a világhírű volt labdarúgóval és edzővel reklámszpot készülhet.

Több mint ötszázan csatlakoztak lapzártánkig a székelyek újraindult aláírásgyűjtéséhez, a petíciót több hónapos szünet után szombat óta lehet ismét támogatni. Pesty László kampányfőnök lapunknak elmondta: az indulás nagyon biztató, hiszen ekkora érdeklődés kifejezetten erősnek számít az első napokban. A szakember egy hosszú vonatszerelvény beindításához hasonlította a mostani munkát. Azt mondta: az első napokban, hetekben nem várható, hogy nagyszámú támogató áll majd az ügy mellé, a befektetett energia lassan térül meg. Ám szerinte ez az akció is úgy viselkedik majd, mint egy hatalmas, nehéz szerelvény, amely ha begyorsul, nem lehet megállítani. Pesty László korábban kifejtette: az Írdalá.hu csapata – miután meghatározta a kommunikációs stratégiát – komoly vállalásokat tett. Egymillió helyett kétmillió aláírást szeretnének Brüsszel asztalára tenni, és hét helyett tíz országban teljesítenék a szükséges aláírási limitet.

A kampánycsapat meghatározott hét új célországot: Horvátországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Litvániában, Svédországban, Észtországban és Lettországban is gyűjtik majd a szignókat. Ezzel kapcsolatban Pesty László kiemelte: egy-egy ország sok esetben nem egy nemzeti kisebbséget jelent, elég csak Spanyolországra (baszkok és katalánok) vagy Svédországra (számik és tornedáliak) gondolni. Az Írdalá.hu csapata ezeknek a kisebbségeknek a saját nyelvükön készített kampányanyagokat, és speciális tartalmakkal igyekeznek megszerezni a támogatásukat. A nemzetközi nyitás érzékelhető az új támogatók összetételén, mert a korábbi magyar, felvidéki és erdélyi aláírók mellett egyre több külföldi, így svéd vagy spanyol is csatlakozik az ügyhöz.

A kampánnyal kapcsolatban tegnap egyeztetett Pesty László és a székely származású, korábbi BEK-győztes labdarúgó, Bölöni László, aki már tavasszal is segítette az Írdalá.hu csapatát. Úgy tudjuk, hogy a sztáredző, aki a petíció kampánynyitójára Budapestre érkezett, tovább is támogatja a székelyek petícióját, és a napokban egy reklámszpot is készülhet Bölöni Lászlóval. Pesty László ennek kapcsán elmondta, hogy a kampányban a gasztronómia mellett nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, így a labdarúgásra is, ezért kifejezetten hálásak a világhírű sztár segítségéért, aki az erdélyieket mozgósíthatja nagy számban. A tét mindenesetre óriási, hiszen ha a petíció sikeres lesz, akkor lehetőség nyílhat arra, hogy a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei által lakott régiók alanyi jogon pályázhassanak európai uniós támogatásokra.

Forrás: Borsodi Attila – Magyar Nemzet


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]