hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Mit akarunk Iohannistól? Megmondja a barométer!

A speciális nyugdíjak és az igazságügyi rendszer reformja, valamint az alkotmány módosítása – ezek lennének a legfőbb gondok, amely a román lakosság szerint Iohannis államfő prioritásaiként is kéne szerepeljenek – derül ki az Europa FM által megrendelt, és az IMAS által készített közvélemény-kutatásból, amelyet a Ziare.com ismertetett.

hirdetés
hirdetés

A románok 27%-ka szerint Iohannisnak a speciális nyugdíjakkal, 24,3%-uk szerint pedig az igazságügyi rendszerrel, és 17,2%-uk szerint pedig az alkotmány módosításával kéne foglalkoznia. A top három probléma után következik, jócskán leszakadva, a megyék és a települések területi szervezése (4,8%), az életszínvonal, munkahelyek, gazdaság kérdése (3,8%), a külpolitika (2,9%), az oktatási rendszer (1,4%), az egészségügyi rendszer (1,2%), valamint az egyéb gondok címszó alá besorolt összes többi, ami kiteszi a maradék 7,9-et, persze volt 7,4%-nyi polgár, aki nem akart, vagy nem tudott válaszolni.

Az előrehozott választások tekintetében a vélemények majdhogynem egyenlő arányban oszlanak meg: a megkérdezettek 48%-a nem, míg 47,2 százalékuk pedig akar előrehozott választást, valamint 4,8% azoknak az aránya, akik nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni.

Érdekes, hogy a kétfordulós választások újbóli bevezetése nem örvend túl nagy népszerűségnek, a polgárok mindössze 42 százaléka támogatja az USR által népszerűsített, és a PNL által támogatott ötletet.

Az Europa FM által megrendelt telefonos kutatás november 11. és 27. között zajlott, 1011 személy válaszolt, a hibahatár +/- 3%.

hirdetés
hirdetés

(Ziare.com, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés