hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Nekiment a POL a PNL-nek Vásárhelyen

A marosvásárhelyi politikai viszonyokban rendre önmaga számára rendre negatív, Florea szekerét toló RMDSZ-frakcióról már írtunk eleget, viszont az ők – most viszont a Nemzeti Liberális Párt helyi erői másztak be a hazugságspirálba egyet szédülni, erre szerették volna meghívni a köz ügyeit figyelő polgárokat, valamint a Szabad Emberek Pártját, a POL-t. Kaptak is tőlük egy olyan közleményt a nyakukba, hogy a fal adja a másikat!

hirdetés
hirdetés

A PNL az egyik legerősebb, talán A legerősebb helyi román párt – nem mellesleg az a politikai erő, amelynek a várost húsz éve irányító Dorin Florea is tagja volt, nem is olyan rég vándorolt át az ALDE-ba, amelynek helyi támogatottsága 2,5% körüli, és Florea sem tudott ehhez hozzátenni, amint az az EP-választásokon kiderült.

A polgármester pártvándorlása nem tetszett annak a PNL-nek, amelyik 2016-ban őt támogatta, akiknek köszönhetően megnyerte a választást a remekül szereplő, őt kis híján legyőző Soós Zoltánnal szemben. A PNL megvonta azon képviselőitől a bizalmát, akik Floreát akarták volna követni, és visszahívta őket a helyi tanácsból. Volt egy kis cirkusz, per, miegymás, de egy a lényeg: Benedek Theodorán kívül ma nincs liberális párti képviselő a helyi tanácsban, és nem is törik magukat, hogy ezt az ellentmondásos állapotot felszámolják.

Ennek ellenére úgy a közösségi médiában, mint a helyi román sajtóban a PNL azt üzente a POL-nak, hogy „mint az a két párt, amely egyedüli ellenzék a városban” üljenek le konzultálni, szövetségesedni, akár Makkai Gergely alpolgármester visszahívásában is vállt vállhoz vetve harcoljanak együtt.

A POL-nál ez érthető módon kiverte a biztosítékot, a hazugság ilyen arcpirító formáival azért ők is ritkán találkozhatnak, így aztán olyan közleményben tették helyre a PNL-t, hogy attól szerintem erősen felszisszentek a korábban a PSD-t is kormányba segítő liberálisok. Alább a közlemény teljes szövege, a kiemeléseket mi eszközöltük.

NYÍLT LEVÉL A NEMZETI LIBERÁLIS PÁRT (PNL) VEZETŐSÉGÉNEK

Kedves PNL Marosvásárhely vezetősége!

Megkaptuk az Önök levelét, amelyet csatolunk jelen válaszunkhoz, és, mivel levelük tartalma nyilvánossá vált, lévén Önök szétküldték a sajtónak és fizetett Facebok-hirdetésekben reklámozták, így mi is a szélesebb nyilvánosság előtt válaszolunk Önöknek.

Elsősorban meglepetéssel vettük tudomásul, hogy Önök a PNL imázsát a POL imázsához hasonlítják, amint az az Önök által népszerűsített fényképen is látható. A POL mindig is a jelenlegi város vezetésének az ELLENZÉKE volt, míg az Önök által képviselt párt jelvénye alatt indult a város polgármesteri székéért a jelenlegi városvezető, az Önök pártja segítette hozzá a jelenlegi polgármestert, hogy megszerezze ötödik mandátumát, és az Önök pártja három éven keresztül vakon támogatta őt a helyi tanácsban!

Az, hogy a PNL-n belül felszínes változások történtek, nem a mi problémánk. A POL soha nem társul valakivel csak a „szövetség kedvéért”, hanem kizárólag pontos, elveinknek és filozófiánknak ellent nem mondó projektek mentén. A POL mindig is következetesen tartotta magát ahhoz, amit a kampányban állított, ezt viszont a PNL esetében nem tapasztaltuk.

Emlékeztetnénk Önöket a POL tanácsosai által benyújtott néhány javaslatra, amelyeket a PNL helyi tanácsosai visszautasítottak: ingyenes after-school a diákoknak, az iskolaudvarok megnyitása (egy PNL-s tanácsos módosító javaslata eltérítette a teljes határozati javaslat lényegét!), kétnyelvű feliratok, utcai művészet számára kialakítandó helyszínek, részvételi költségvetés, defibrillátorok az iskoláknak, a Színház mögötti terület parkoló céljából történő megvásárlásáért folyatott tárgyalások megkezdése, a parkolók adminisztrálásának Polgármesteri Hivatalhoz hatáskörébe történő visszavétele…

Az RMDSZ-hez és a PSD-hez hasonlóan a PNL tanácsosai mindannyiszor megszavazták az ingyen koncertekre szánt pénzeket, a Municípiumi Szovjet Klubok számára nyújtott pénzbeli támogatásokat, a felesleges külföldi utakat, ahova a PNL tanácsosai azért utaztak el, hogy ott közpénzen szórakozzanak. Ugyanakkor a PNL tanácsosai, ideértve Benedek Theodora asszony felszólalását, támogatták a Man Hee Lee, ellentmondásos megítélésű szektavezérrel való társulást. A PNL tanácsosai mindvégig a kettős mércét alkalmazták, amit mi sosem tettünk!

Sajnáljuk, de mindezektől nem tudunk eltekinteni, ugyanis nem vagyunk amnéziások.

Az, hogy az utóbbi három hónapban a PNL a jelenlegi polgármester ellenfelévé vált, ismét csak nem a mi problémánk. Érdeklődve követjük a PNL helyi tanácsban jelen levő frakciójának szemléletbeli változásait, és örülünk annak, ha ez a változás valóban megtörténik. Abban a reményben, hogy mától kezdve megszavazzák a POL által benyújtott határozati javaslatokat:
üdvözöljük Önöket az ellenzéki táborban!

Dan Mașca, a POL elnöke

Radu Bălaș, helyi tanácsos

Pápai László, helyi tanácsos

Tatár Lehel, helyi tanácsos

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]