hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Nethuszár-exkluzív: kis híján megbuktatták Mezei János MPP-elnököt? Frissítve Gálfi Árpád és az MPP közleményeivel

A Nethuszár megbízhatónak tartott forrásokból úgy értesült, hogy a Magyar Polgári Párton belül elindult kizárási hullám újabb fejezethez érkezett: tegnap, Gyergyószentmiklóson ülésezett az MPP választmánya, ahol megjelent a pártból állítólag nemrég kizárt Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere – cikkünk megjelenése után Gálfi Árpád hivatalos Facebook-oldalán kiadott közleményében tisztázta az ülésen történteket, ezt követően pedig az MPP  is kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben “sikertelen puccskísérlet” megnevezéssel illetik a történeteket, ezzel frissítettük most cikkünket:

hirdetés
hirdetés

Frissítés 2: Sikertelen puccskísérlet az MPP választmányi ülésen

Tegnap, szeptember 26-án Gyergyószentmiklóson ülésezett a Magyar Polgári Párt (MPP) választmánya. A gyűlés első napirendi pontja a párton belüli feszültségek feloldása volt, melynek tárgyalása során Mezei János, a párt elnöke több ponton is rámutatott a pártot bomlasztó külső és belső tényezőkre.

„Szeretném, ha újra tudnánk teremteni a párton belüli harmóniát és csapatmunkát. Ha ennek netán én lennék az akadálya, akkor lemondok, de amennyiben a választmány bizalmat szavaz nekem, akkor azok, akik belülről, külső segítséggel bomlasztják a pártunkat, hallgassanak és távozzanak köreinkből” – fogalmazott Mezei János a párt elnöke.

Gálfi Árpád nemrég kizárt MPP-tag javaslatára a választmány bizalmi szavazást tartott az elnök személyével kapcsolatban, melynek eredménye 12-12, azaz döntetlen lett. A szavazás során többen nehezményezték, hogy olyan személyek – többek közt Gálfi Árpád és Rákossy Botond József – is részt vehettek és szavazhattak egy szabályzati félreértelmezésre hivatkozva, a választmány elnökének az engedélyével, akiket korábban már kizárt a párt soraiból az országos elnökség. Nem elhanyagolható szempont, hogy az összesen 34 tagból álló választmányból tízen hiányoztak a tegnapi ülésről, tehát az eredmény semmiképp nem tükrözi a testület egészének véleményét.

A puccskísérlet után több választmányi tag is felkérte az országos elnökséget és az országos etikai bizottságot, hogy vizsgálja felül a kizárt párttagok esetét. Az országos elnök kérésére, mások mellett Gálfi Árpád – akit többek közt a belső problémák kiteregetése miatt zárt ki az elnökség a pártból – is megígérte, hogy amíg a párt belső ügyeit nem sikerül tisztázni végérvényesen, addig senki, így ő sem fordul a nyilvánossághoz. Ezt az ígéretét ma reggelre Gálfi Árpád már megszegte.

„Bíró Zsolt és bandája kiszolgáltatta a pártot és továbbra is az a feladata, hogy gyengítse és bomlassza a szervezetet a közelgő választások előtt. A gyűlés után több választmányi tag számolt be nekem arról, hogy becsapták és félreinformálták őket az eddig történtekkel kapcsolatban. Bíró Zsoltot azért váltotta le a párt tagsága tavaly, mert elegük volt, hogy vazallust csinál az MPP-ből. Úgy látszik, most kihasználta a Gálfi Árpád valótlan és buta állításai által gerjesztett feszültséget, és folytatni próbálja a még pártelnökként megkezdett leépítési munkát. Hiába próbálnak egy valótlan képet beállítani a párt tagságának megosztottságáról, ez nem így van. A mindeddig »csendes« többség kitart a Magyar Polgári Párt értékrendje mellett, és nem akar visszatérni a megalkuvás útjára” – jelenti ki Mezei János.

Gyergyószentmiklós, 2019. szeptember 27

Frissítés 1: Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere Facebook-oldalán ismertette, hogy mi is történt a tegnapi választmányi ülésen, ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy a Nethuszár információi helyesnek bizonyultak. A közleményt alább teljes egészében olvashatják:

Gálfi Árpád: KÖZLEMÉNY

Mindenkire szükség van az MPP-ben!

Tegnap (szeptember 26-án) Gyergyószentmiklóson az MPP Országos Választmánya ülésezett, ahol a párt megyei és országos tisztségviselőiből álló testület megvitatta a székelyudvarhelyi tisztújítás kapcsán kialakult helyzetet és a sorozatos kizárások kérdését.

Az Országos Etikai Bizottság elnökének véleményezése alapján én is részt vehettem az ülésen, mivel a pártból való kizárásom (kísérlete) jogi szempontból nem állja meg a helyét.

Az ülésen egyöntetűen megfogalmaztuk, hogy a jelenlegi áldatlan állapotnak mielőbb véget kell vetni, hiszen az olyan méreteket öltött, amely nem csak a párt egységét, de puszta létét is veszélybe sodorhatja.

1. A Választmány szerint a székelyudvarhelyi helyzet kihatással van a párt megítélésének egészére, ezért annak megnyugtató rendezése elsődleges kérdés. A testület tegnapi döntése értelmében MEG KELL ISMÉTELNI A SZÉKELYUDVARHELYI TISZTÚJÍTÓ VÁLASZTÁST, erre 30 napon belül sort kell keríteni, annak megszervezését és lebonyolítását az MPP Országos Választmányára bízták.

2. Az elnökség által kilátásba helyezett kizárások kapcsán a választmány döntő többsége megfogalmazta, elutasítják azokat. A testület tagjai elutasították a kizárások gondolatát és nem kívántak szavazni a kérdésben, többen távoztak is a teremből így a szükséges kvórum hiányában az elnök nem tudta napirendre tűzni a néhány érintett tag pártból való kizárását.

3. Az Országos Választmánynak javasoltam az MPP országos elnökével, Mezei Jánossal szemben egy bizalmi szavazást. Ezt a javaslatomra a Választmány jelenlévő tagjai és Mezei János elnök is elfogadták. Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a továbbiakban Mezei Jánost országos MPP elnökként, a Választmány 24 tagja 12-igen és 12- nem arányban szavazott. A szavazásban részt vett az érintett Mezei János elnök is.

Ezúton is köszönöm a Magyar Polgári Párt Országos Választmányának, hogy megerősítettek hitemben, mely szerint az MPP egy törvénytisztelő, az Alapszabályzatban leírtakat betartó és demokratikus párt, ahol a többség a törvényesség és az igazság útját részesíti előnyben.

Gálfi Árpád

Székelyudvarhely, 2019. szeptember 27.

Korábban írtuk:

A Nethuszár úgy tudja, a választmány napirendi pontjai között szerepelt Bíró Zsolt kizárása a pártbóla gyűlésre viszont megérkezett Gálfi Árpád (akinek pártból való kizárása ezek szerint még nem emelkedett jogerőre, vagy hasonló, de megjelenése mindenképp érdekes kérdéseket vet fel) és, ahogy forrásunk fogalmazott: „csapata”, akik bizalmi szavazást kértek Mezei János MPP-elnök ellen.

A szavazás eredménye végül döntetlen lett, a jelen levő 24 küldöttből 12-en szavaztak Mezei ellen, 12-en mellette, így a kérdést, Bíró Zsolt kizárásával együtt, elnapolták.

A Nethuszár korábban szintén belsős forrásokra támaszkodva írta meg, hogy Bíró Zsoltot Mezei János követi majd az elnöki székben, a jelenlegi MPP-elnök a Krónikának nyilatkozva akkor „diverziónak” nevezte a hírt, egy hónappal később pedig valóban ő lett az elnök.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]