hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Önkormányzati választások Magyarországon: Klaus Iohannis magyar kiadása is indul

Önkormányzati választásokat tartanak ma, Magyarországon, ez némiképp érdekel minket, erdélyieket is, legalább két okból kifolyólag: az egyik, hogy vannak hazánkfiai, akiknek bejelentett lakcímük van Pesten, vagy valahol Pannoniában, így ők is szavaznak, a másik okunk pedig csak annyi, hogy jó érzés valahova máshova is figyelni, nemcsak Bukarestre, ahol mostanság Caragiale írja napi politika forgatókönyvét.

hirdetés
hirdetés

Különösebb izgalmak nem várhatóak Magyarországon, mondom, diktatúrában élnek azok ott, sehol egy etnikai összecsapás, rendszeresen átadnak a forgalomnak olyan az autópályákat, amelyek nálunk csak absztrakt fogalomként léteznek az iskolai tankönyvben az éter, a szerelem és a boldogság mellett – mint a soha nem meg valósuló állapot ábrázolása. Sajnáljuk is pannóniai tesóinkat, küldünk majd nekik miccsset…, majd, egyszer.

A magyarországi önkormányzati választások kapcsán több érdekességet is megfigyelhetünk, amelyek, nekünk, akik Romániában edződünk, meglehetősen ismerősek lehetnek időnként. Ilyen például a kormány ellenzéke, amelyik a helyi választásokat is országos megmérettetésnek fogja fel, és le akarja váltani a kormányt. Ez a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy a Zellenzék egy kib**szott programocskát sem mutatott fel az egész kampány alatt, így aztán csak annyit tudnunk róluk: ha nyernek, akkor nem azok lesznek, akik most vannak, és még erre is kevés a garancia. Tuti politikai attitűd, de a szemkilövetések után 13 évvel még mindig van, aki ezt beveszi.

Kiemelkedő terepnek, úgy is mondhatjuk csatatérnek számít Budapest, és a főpolgármesteri cím: azaz, marad-e a fideszes Tarlós (vagy kádéenpés, nem is tudom), esetleg nyer Karácsony Gergely, a Zellenzék egyetlen és egyetemes jelöltje, a fickó olyan, mint a kínai strandpapucs, mindenre IS jó. Egyetemista korunkban például mi is megpróbáltunk egyszer pálinkát főzni a kínai tornacipőnkből. A logika egyszerű és könnyen követhető: kínai=műanyag=kőolajszármazék=alkohol – akkor még nem is sejtettük, hogy ehhez hasonló semmiskedéssel indulni tudnánk a főpolgármesteri címért Budapesten, igaz, a szomszédból tánti Mörioárá jött át egy konyhakéssel, hogy fejezzük be, mert bűzlik az egész lépcsőház, és hívja a rendőröket. Lehet át kéne küldjük Möroioárá nénit Budapestre?

Szóval, az ellenzék összeállt, mint sok kicsi legó, és sutba vágva azt a matematikai tényt, hogy a nulla többszöröse ugyanúgy nulla, ők most összefogást hirdettek, ez lett az új varázsszó, és olyan furcsaságokat tapasztalhattunk, mint az, hogy a Jobbik a Gyurcsány pártjának tagjaként induló Vágó Istvánt támogatja, ilyenkor azért Romániában is félrenyeljük a kévét, pedig láttunk mi már csomagtartón csempészárut, nem is keveset. Az összefogott ellenzéknek ellenzékeként indult Puzsér Róbert is, őt felénk is követik az emberkék, igazán izgalmas figura, és neki programja is volt, sétáló Budapest, vagy a mi, de akárhogy is, a csávó a próbálkozásért megérdemli az átmenőt, kár, hogy esélye sincs, de megemlítettük, mert az eredményhirdetésen már úgysem halljátok a nevét.

Karácsony Gergely. Geri. KariGeri. A kis Gergő…. Ő az összefogott ellenzék főpolgármester-jelöltje, és állítólag komolyan esélye van Tarlósssal szemben, és ezzel mindent elmondtam Budapestről, annak lakóiról, és lakóinak igényességéről. KariGerit pont úgy kell elképzelni, mint nálunk Klaus Iohannist – nem csinál semmit, de azt legalább rosszul. Nálunk épp egy kisebb, vagy inkább közepes kormányválságot idézett most elő a szász államfő, Budapest most ugyanerre készül karácsonyi kiadásban – sok sikert, majd küldünk válságkezelő és túlélő recepteket, abban mi is jók vagyunk!

Viccet félretéve, nagyjából így áll a helyzet, az ellenzék immár tíz éve képtelen bármilyen választást is megnyerni, de saját stratégiájukon semmi pénzért nem változatának, elvégre mindig ugyanazt csinálni és más eredményt várni az pont annyira logikus, mint seggen keresztül fogat húzni, már bocs a hasonlatért, de elég plasztikus.

Nagyjából ennyit tartottam érdekesnek elmondani a magyarországi önkormányzati választásokról, szerintem ne tőlem tájékozódjatok ez ügyben, én legközelebb majd holnap este valamikor megírom, hogy mennyivel győzött a Fidesz.

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]