hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Öt méter előre, egy hátra – nagyjából így módosult a BOR-Zsaruk közötti egyezség

Miután gyakorlatilag az egész ország fellázadt a BOR és a Belügyminisztérium közötti egyezség okán kihirdetett ortodox húsvéti lazítások ellen – persze mínusz maguk az ortodox fundamentalisták, akik azért nincsenek kevesen, Marcel Vela, Iohannis Werner Klaus, Ludovic Orban, Raed Arafat, Nelu Tataru – magyarán a kormány, a járványügyi munkacsoport és az államfő több órán keresztül ülésezett tegnap, hogy kitalálják: szabad-e tömegesedni járvány idején, vagy sem, és mit és hogyan, meg satöbbi.

hirdetés
hirdetés

Aztán tegnap este valamikor 11 óra előtt Vela kiállt a kamerák elé, és elmondta, hogy a BOR-al kötött korábbi egyezség módosul, ezek szerint:

  • a hívek NEM mehetnek a templom elé, a szentelt kenyeret és a fényt a pópák és az egyházi önkéntesek szállítják majd a hívek otthonába

  • az eredeti protokollban foglaltakhoz képest végül NEM a rendőrök fogják a fenti tevékenységükben segíteni a pópákat, hanem az „egyházi önkéntesek”

  • a hívek nem mehetnek ki az utcára, a szentelt kenyeret és a fényt az ablakból, vagy a küszöbről vehetik át. Akik tömbházban laknak, ott kijelölnek egy személyt, aki átveszi, majd kiosztja az összes lakónak.

Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy ez már a módosított egyezség, ettől nagyobb szigor már vélhetően nem lesz, és a fenti intézkedések egy emberi kontaktus kapcsán terjedő járvány idején, hát, hogy is mondjam csak? Mai lasa de dorit…

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, borítókép: Sergey Elkin, Svoboda)

Kapcsolódó anyagok:

A BOR és a COVID-19 szövetsége megoldja: őszre magyar lesz Erdély!

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés