hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Persze, hogy éberek voltak a hatóságok Úzvölgyében: maximális pénzbírság két iskolabusz miatt

Csak nem sikerült megúszni az úzvölgyi megemlékezést – a román hatóságok éberek, így kiszúrták, hogy a megemlékezők közül néhányat a székely településekhez tartozó iskolabuszokkal szállítottak a helyszínre, megvizsgálták a járműveket, majd szépen és alaposan megbírságolták őket – számol be az esetről a Székelyhon.ro portál.

hirdetés
hirdetés

A lemhényi és a csíkszentmártoni iskolabuszokról van szó, ezekre a legmagasabb kiszabható büntetést rótták ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesei, azonban az indok több, mint elgondolkodtató: a szóban forgó iskolabuszok személyszállítási engedélye ugyanis lejárt. Ez az egyik hoppá!

A másik hoppá: a kiszabott pénzbírságon túl a buszok rendszámtábláit le is szerelték, forgalmi engedélyüket bevonták, így legkevesebb 30 napig nem közlekedhetnek velük, ami azt jelenti, hogy a szóban forgó két településen még nem tudják mivel, hogyan fognak eljutni a nebulók az iskolába.

Azért maradt néhány izgalmas kérdés a levegőben: amennyiben nem volt személyszállítási engedélyük, akkor:

  1. miért vállalták, hogy megemlékezőket szállítanak?

  2. miként akarták az iskolásokat szállítani (vagyis személyszállítási engedély nélkül?)

  3. baleset (Isten őrizz!) esetén ilyenkor ki vállalja a felelősséget?

Mindezek mellé már csak hab a tortáén, hogy a Borboly Csaba által korábban beígért tízezer székely nem érkezett meg Úzvölgyébe, igaz, így is szép számmal vettek részt a megemlékezésen, de akkor miért kellett nagyokat mondani Tusványoson?

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, borítókép: Pinti Attila, Székelyhon)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés