hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Román (i)gazságszolgáltatás: 4500 pedofil bűnözőt engedtek rá az iskolákra közhasznú munka címén

Romániában több mint 4500 pedofil bűncselekményt elkövető bűnözőt közhasznú munkára ítélt a bíróság – az iskolákban! A jelenségre Oana Bizgan független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet egy saját oldalán közzétett Facebook-bejegyzésben.

hirdetés
hirdetés

Az Igazságügyi Minisztérium adataira támaszkodva vizsgálta meg Oana Bizgan független parlamenti képviselő, hogy milyen büntetéseket kapnak a pedobűnözők, az eredmény pedig lesújtó: mintegy 4500 kiskorú megrontásával bíróság előtt álló hulladék úszta meg a börtönt, ráadásul úgy ítélték őket közhasznú munkavégzésre, hogy ezt az iskolákban kell ledolgozzák!

“A pedobűnözőket az iskolákba küldik, hogy ott végezzenek közhasznú munkát, a 10-11 éves gyerekeket pedig azzal vádolják, hogy beleegyezésüket adták, hogy szexuális aktusban vegyenek részt olyan emberekkel, akik négyszer, ötször idősebbek, mint ők” – mutatott rá a képviselő hölgy, majd hozzátette: az eset azért is érthetetlen, ugyanis a pedobűnözők körében a visszaesési arány eléri a 70 százalékot.

A kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények száma növekedést mutat, ismertette Oana Bizgan a szomorú adatokat: 2020 első hónapjaiban 339 esetben ítéltek közhasznú munkára pedofilokat, ők, ahogy írtuk fentebb, iskolákban kell ledolgozzák bűnüket – azt hiszem erre mondják azt, hogy kecskére káposztát.

Romániában a bíróság nem kissé hanyagul kezeli a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeket, a Nethuszár is beszámolt például a Tandarei dél-romániai településen kitört gyermekcsempész botrányról, amely még Nyugat-Európában is vihart kavart, ám a román igazságügy addig húzta az időt a bíróságokon, amíg az elévült, a vádlottak pedig nemcsak, hogy megúszták az ítéletet, hanem most arra készülnek, hogy perelni fogják az államot, amiért őket sérelem érte.

Onana Bizgan és kolléganője,  Laura-Iuliana Scântei  szenátor most azon dolgoznak, hogy a bűntársnak minősülő igazságszolgáltatást megrendszabályozzák. Mit tehetünk hozzá? Sok sikert kívánunk nekik!

Örsh


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés