hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Romániában kihirdették a vészhelyzetet! Hogy jutottunk ide, és mit jelent ez?

Nagy nehezen sikerült ma teljes jogkörrel felruházott kormányt és kormányfőt választania Romániának. A PNL jelöltje, Ludovic Orban lett a régi-új kormányfő, miután Cituval pár nappal ezelőtt, egy világjárvány kellős közepén eljátszották a hattyú halálát –, hogy másnap kiderüljön, a kormányzásra készülő párt parlamenti képviselői otthoni izolációba vonultak, miután egyik képviselőjükről, akivel majdnem mindenki lepacsizott korábban, kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Bár voltak szemmel látható jelei az állapotának, három-négy nappal ezelőtt még hisztériának nevezte asajtóban felröppent hírt, miszerint koronagyanús lenne – aztán tényleg az volt.

hirdetés
hirdetés

Ilyen előzmények és körülmények között került sor ma a Parlamentben a kormányfő-jelölt Ludovic Orban szavazásáról. És a vicc az, hogy a PNL-sek meg sem tudták szavazni, hiszen otthoni karanténban voltak, így a PSD képviselőinek támogatása kellett – akik már korábban bejelentették, hogy megszavazzák a kormányt, mert vészterhes időket élünk. Hasonlóképp nyilatkozott Kelemen Hunor is, az RMDSZ elnöke, épp csak azt nem mondta, hogy jelöljetek már valakit, baszom alássan, mert stabil kormányra van szükségünk. Vagyis a stabil kormányt mondta, a baszom alássan-t nem, de mit csináljunk, Bukarestben amúgy sem értik a székely káromkodásokat, így lassan leszokik róluk az ember.

Viccet félretéve, és folytatva a sztorit: miután kiderült, hogy végre van kormányunk, Iohannis államfő kiállt a nép sajtó elé: először örvendezett egy sort, hogy van kormányunk, habémusz guvérnusz, aztán a maga lassú tempójában elmondott még egy sor érdektelenséget, hogy végül rátérjen a lényegre: kihirdeti a sürgősségi vészhelyzet (stare de urgenta – magyarul sürgősségi vészhelyzet, van egy másik vészhelyzet is, stare de asediu, azaz ostrom alatti vészhelyzet – ezt nem hirdették ki, no para!), ami – FIGYELD EZT: hétfőtől lép életbe! Ez pont olyan gyors, ahogy Klaus szokott beszélni, de messze nem sürgősségi. Viszont, legalább van, és ez most jó!

Mit is jelent a vészhelyzet?

A vészhelyzetet az államfő hirdeti ki, az alkotmányos előírások alapján, és a miniszterelnök ellenjegyzi – mivel ősi cimbik Ludoviccal, így ez borítékolhatóan megtörténik a következő órákban, vagy már meg is történt, miközben írom e cikket – ebből is látszik, hogy Romániában pörögnek az események mostanság, de eddig sem unatkoztunk. Viszont a helyzet komoly, de legalább reménykeltő: vészhelyzet idején ugyanis a vészhelyzetre szakosodott állami intézmények vezetője, és a belügyminiszter irányít. Persze, a miniszterelnöknek is van szava, alá kell majd írja, amit az előbbi kettő az orra alá tesz. És ez a két személy ma: Marcel Vela belügyminiszter, és Raed Arafat, akit senkinek sem kell bemutatni. Szóval, volt már román államfőnk, több is, megpróbáltuk egy német elnökkel, de végül egy palesztin orvos kezére jutottunk – akiben, MINDEN CINIZMUS nélkül mondom, BÍZHATUNK!

Tulajdonképp ez a két személy bármilyen intézkedést bevezethet hétfőtől kezdve: bezárhatnak az éttermek, mozik, bevásárlóközpontok, templomok, a katonaság, vagy az állami hatóságok bármikor és bárhol tarthatnak razziát, bevezethetik a teljes vagy részleges (időhöz és/vagy területhez kötött) részleges tilalmat, korlátozhatják az élelmiszer-vásárlásokat – magyarán, háborús időkre jellemző állapotok várhatóak. Az ellenség viszont most nem pár ezer bottal felfegyverzett bányász, aki Bukarest felé tart (utoljára akkor hirdetett vészhelyzetet Romániában Constaninescu akkori államfő), hanem sok millió, inkább milliárd láthatatlan vírus, amelyik ott kóborol mindenütt – és igen, várhatóan lesznek halottak, sok lesz a fertőzött, és a következő időszakban teljesen át kell szabnunk az életünket, de MOST arra van szükség, hogy megértsd: ezek az intézkedések ÉRTED, anyudért, nagyidért, apádért, nagyapádért vannak, és nem azért, mert valaki így akar szórakozni a fehér Európa őskeresztény lakosságával!

Miért jó tehát a sürgősségi vészhelyzet?

Azért, mert a sok hülyét valamivel rá kell kényszeríteni, hogy ne mászkáljon úgy, mintha mi sem történt volna, ne próbálja meg kijátszani 100 fős létszámkorlátot kevesebb eladott jeggyel a moziban, vagy sunyiban megszervezett tünetesekkel stb. Igen, ilyen emberek vesznek körül minket, akik ugyan nem fogták fel a helyzet súlyosságát akkor sem, amikor Olaszországban elkezdtek hullani az emberek, mint a legyek ősszel, cserébe viszont erősen arrogánsak, tudálékosak, cinikusak tudnak lenni, és így is viselkednek: leszarják azt, hogy minket is megfertőznek, megfertőzhetnek. Mindemellett még tegyük hozzá: az ismert(!!!) esetek száma megugrott Romániában – és ez az exponenciális növekedés még be sem indult igazán.

Mit tudsz tenni?

OLVASD EL A NETHUSZÁR 11 pontját a felkészülés és a védekezés alapjairól!

Tájékozódj HITELES forrásokból! Ilyenek az állami intézmények hivatalos csatornái, és a főbb portálok, hírtelevíziók. Nem, nem no name blogokról fogod megtudni az igazat, miszerint mindez csak a gyíkemberek virtuális valósága, vagy az amerikai hadsereg leigazásái hadműveletének az előkészítése és hasonlók!

A miheztartás végett: én Felcser V. Örs vagyok, én szerkesztem a Nethuszárt, ami egy erdélyi szabadszájú blog, és amelyik az elsők között kezdte el verni a harangokat, hogy itt komoly baj közeleg – ITT találsz meg Facebookon, vállalom, amiket leírtam, és a következőkben azon leszek, hogy a lehető legteljesebb és legalaposabb tájékoztatást nyújtsam nektek, valamint különböző módon szórakoztassalak, hogy a képernyő előtt ülve ne érezzétek a hiányát annak, hogy nem tudtok most kimenni! 🙂

ÉS még egyszer: OLVASD EL a 11 pontot! Meg is oszthatod! Akár nyomhatsz is lájkot az oldalunknak a Face-n, ha már arra jársz!

Bízzunk Istenben, figyeljünk magunkra és egymásra!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]