hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Székely katalánkodás? Többezren vonultak ki az utakra, Csíkszereda környékén a forgalom is leállt

Jelen pillanatban is többezres az a tömeg (egyes hangok a közel tízezret is eléri), amely a csíki medencében vonult ki az utakra, utcákra és gyárudvarba, a helyszínre tömött kocsisorok igyekeznek, bennük még több székellyel. Eljött a katalán pillanat Erdélybe is, megunták a sokat hangoztatott elnyomást a székelyek, vagy valami másról van itt szó?

hirdetés
hirdetés

Igen, valami másról van szó: a csíkszentsimoni Tiltott Csíki Sör gyárában zajlik a kupakos tombola sorshúzása, ezért Székelyföld apraja s nagyja most ide igyekszik.

Információink szerint a gyár udvara, ami nem kis terület, fullba van, a körülötte levő utakon mozdulni sem lehet a tömegtől, a Csíkszentsimonba vezető utak, úgy Brassó, mint Csíkszereda felül pedig teljesen bedugultak – bővebb információkat a Székelyhon portálon talál.

Kép: Pinti Attila, Székelyhon

Jelen pillanatban több ember van ott, mint az elmúlt évek autonómiatüntetésien, de a világ alakulása folytán ezen aligha kell csodálkozunk a helyzet jobb megértéséhez szívből ajánljuk a Dubioza Kolektiv bosnyák együttes alábbi, Generációs Himnusz című nótájuknak klipjét, a poén a végén a jön, onnan már minden világossá válik, ráadásul a zene sem szar, amíg sorba álltok sörért, meg is nézhetitek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés