hirdetés
hirdetés
ÍRD ALÁ!RIPOSZT

Több mint aláírásgyűjtés: ez függetlenségi nyilatkozat! Támogasd!

Kedves olvasóink! A Nethuszár eddig sem volt az a portál, ahol mindenféle aláírásgyűjtések kapcsán arra buzdítottuk volna olvasóinkat, hogy szignáljanak egy-egy kezdeményezés mellett, hiszen ezek zömét vagy ostobaságnak, vagy a politikai szervezetek kampánycélból megfogalmazott üzeneteinek (és ezzel együtt adatgyűjtésének) tartottuk.

hirdetés
hirdetés

Most kivételt kell tennünk, mert a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezése végre a mai, modern környezetre alkalmazott válaszokat próbál meg felkínálni – ehhez viszont kell nekik egymillió aláírás egy olyan uniós kezdeményezéshez, amelynek már a nyilvántartásba vétele sem volt egyszerű.  Nem, ez nem a Minority Safe Pack néven ismert valami, hanem annál sokkal több, és végre valami olyan erdélyi magyar kezdeményezés, amelynek mögött van logika, van jogi alap, és van gazdasági ráció – megvalósulása esetén pedig mindannyian érezni fogjuk jótékony hatását!

Kedves erdélyi magyar diaszpóra, kedves olvasóink!
Egy korábbi cikkünket olvassátok, amelynek mondanivalója azóta sem változott – sajnos! Mivel még négy európai országban kell elérnünk a megszabott minimális aláírásszámot, így ismételten közzétesszük jelen cikkünket, hogy mindenki jobban értse, miről is van szó! Arra kérjük a külföldön élő erdélyi tesóinkat, hogy kollégáikkal, újdonsült külföldi barátaikkal írassák alá a székely kezdeményezést, amely minden kisebbségnek gazdasági megkönnyebbülést jelenthet.

A kezdeményezést ONLINE lehet aláírni az ITT ELÉRHETŐ LINKRE KATTINTVA – egy a lényeg, az aláíró legyen uniós állampolgár! A kezdeményezés angol nyelvű (mellesleg több európai nyelv is kiválasztható a menüből!) honlapját ITT TALÁLJÁTOK, a YouTube csatornán rengeteg videóval, a Facebook-oldalon hírekkel, de van Insta és Twitter is!

Terjesszétek, osszátok meg, és főként vegyétek rá külföldön élő ismerőseiteket, hogy ők is terjesszék csoportokban közösségeikben, és minél többen írják alá. Az aláírásgyűjtés vége: november 7. Úgyhogy kapjátok össze magatokat!

ROCK ON TRANSYLVANIA! 😀

Az SZNT által benyújtott kezdeményezés teljes neve:

Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért

és nem a kisebbségi nyavalygásról szól, amit lassan pont mi, kisebbségiek tartunk unalmasnak, hanem a kultúra védelméről, és a nyelvében, vallásában stb. a környező régiók tőle eltérő kulturális sajátosságai miatt veszélyezettet nép által lakott régiók biztonságáról, valamint gazdasági fejlődésének lehetőségeiről.

Magyarul: Székelyföld, Kalotaszeg vagy épp a Partium többségében magyarok lakta részeit ez a kezdeményezés NEM KISEBBSÉGKÉNT, hanem népként próbálja felmutatni az uniós döntéshozók előtt, és arra próbál fókuszálni, hogy ezek a régiók valamiféle önálló státuszt kapjanak az Unión belül, ami megengedi számukra, hogy a központi hatalomtól FÜGGETLENÜL fordulhassanak úgy az uniós forrásokhoz, mint az EU egyéb intézményeihez. Azok a régiók, ahol a „kisebbség” épp többséget alkot, élvezzék az Unió támogatását, védelmét, mi több, ezen régiók váljanak szerves részévé az ott élő népek kulturális identitásának megőrzésére irányuló jogi- gazdasági és egyéb európai szakpolitikáknak.

Amennyiben a kezdeményezés valósággá vélik egyik első kézzelfogható eredménye lenne például az, hogy Székelyföld, mint régió, önállóan, a bukaresti központi hatalom nélkül pályázhatna uniós forrásokra. A Nethuszáron írtunk már arról, hogy az uniós források romániai lehívásának csődje miatt várható az ország területi adminisztratív átalakítása, (lásd ITT és ITT) amiben – jó eséllyel – a magyar megyék úgy kerülnek össze több más megyével, hogy létszámunk adott esetben még a 30%-ot sem éri majd el!

Ebben a kontextusban kell értelmezni az SZNT kezdeményezését, amely Székelyföldet, Kalotaszeget és Partiumot, annak magyarok által lakott területeit kivonná az ilyen jellegű átalakítások hatásköre alól, azaz: nemzeti régióként nem lehetne határait változtatni, etnikai, vallási arányait betelepítésekkel megbontani stb.

A kezdeményezés egyébként a közvetlen demokrácia alapfilozófiájából indul ki, összhangban van az ENSZ vonatkozó határozataival és az Európai Unió alapszerződésével – mondhatjuk, hogy az erdélyi magyarság utóbbi évtizedeiben ez a legjobb munka, ami elkészült. (Ezúton is gratulálunk a koncepció kidolgozóinak!)

Az EU-hoz benyújtott kezdeményezés indoklása, röviden:

“A fentiekben jelzett régiók, köztük a közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzetek lemaradását úgy kell megelőzni, a gazdasági, társadalmi és területi kohézió feltételeit fenntartani, hogy közben sajátosságaik ne változzanak meg. Ehhez biztosítani kell számukra a hozzáférés esélyegyenlőségét a strukturális alapokhoz, minden más EU alaphoz, forráshoz, programhoz, meg kell teremteni a garanciákat sajátosságaik fenntartásához, a megfelelő gazdasági fejlődéshez, hogy az Unió átfogó, harmonikus fejlődése fenntartható legyen, és kulturális sokszínűsége is fennmaradjon.”

Nos, egymillió aláírás kéne, és a szénánk nem áll valami jól – a Nethuszár ezért, elfogadva az SZNT felhívását – csatlakozik az összmagyarságot is érintő ügy mellé, amely immár az összes magyarországi parlamenti párt támogatásáét is élvezi, és arra kéri olvasóit, hogy

  1. Aláírásukkal támogassák a kezdeményezést!
  2. Minden lehetséges fórumon terjesszék az aláírásgyűjtésre mutató linket (vagy ezt a cikket, amiben a link is megjelenik alább)!

Amennyiben aláírnád, akkor KLIKK IDE, és töltsd ki a vonatkozó űrlapot!

A kezdeményezés honlapját ITT TALÁLOD, a Székely Nemzeti Tanács honlapja, rajta sok aktuális hírrel pedig ITT ÉRHETŐ el!

Köszönjük!

Nethuszár

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés