hirdetés
hirdetés
ÍRD ALÁ!RIPOSZT

TÖRTÉNELMI PERCEK: elértük az egymilliót az online felületen!

A magyarországi testvéreink és a székely diplomácia óriási, talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy történelmi sikerének vagyunk a tanúi. Ezekben a percekben az online felületen elérte, sőt, meghaladta az EGY MILLIÓT az aláírók száma! Határtalan boldogság!

hirdetés
hirdetés

Mindez nem jöhetett volna létre, ha budapesti kampánycsapat nem veszi a kezébe a dolgokat, és az utolsó száz méteren elképesztő elánnal, minden követ,  – mit követ? – sziklákat, hegyeket megmozgatva nem teszi a dolgát. Köszönet tehát MINDENKINEK, aki aláírta, kiemelt hála a felvidéki és magyarországi tesóinknak (utóbbiak kis híján egymaguk elhozták az egy milliót, szóval a decemberötödikézést most már ideje lenne abbafejezni, kicsi barátaim!), és

KIEMELT KÖSZÖNET A KAMPÁNYCSAPATNAK:

Pesty Làszlò
Beke Sàndor
Szillèry Èva
Mayer Marika
Gömör Tamàs
Baranyi Katalin

és még sokan mások, akiknek a nevét nem tudom, nem volt alkalmam megismerni őket, de, ami késik, nem múlik!

Isten áldjon titeket!

Korábban írtuk:

A nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés keretén belül zajló aláírásgyűjtés ma éjfélkor lezárul. És ezúttal jó hírt közlünk: megvan az egymillió! A kevésbé jó hír az, hogy még mindig ne dőljetek hátra! Cikkünk folyamatosan frissül, nézzetek vissza később is, mert újabbnál újabb infókkal érkezünk! Görgess lefele az interjúkért, videókért, kapcsolódó anyagokért, az is érdekes, na… 

22.30: 983.089 eddig, és ebből 765.658 Magyarországról. Erdélyből 166.029 érkezett, így erőst sokan lehetnek még, akik nem hallottak erről, vagy nem írták alá, úgyhogy oszd meg, hogy a komádhoz is elérjen a hír!

21.30: Há’  most komolyan, ennyire húz az a kanapé? S a laptopod az öledbe venni nem tudod? Most 966.959 aláírnál járunk, s ez azt jelenti, hogy óránként valamivel több mint tízezer gyűl be. Na, írjad alá, kicsi barátom, mert Csíkba’ dél van, s osszad is széjjel a szélrózsa minden irányába’, hogy a komád se maradjon le!

20.30: 951.173 – ez azt jelenti, hogy egy óra alatt kb. húszezer aláírás érkezik! Kicsit tempósabban, és meglesz az egymillió!

19.00: Este hét órakor 930.600-nál jár az online felületen összegyűlt aláírások száma – és még mindig van egy jó öt órányi időnk arra, hogy ez elérje az egymilliót. Ami azt jelentené, hogy a papíralapúakkal együtt már bőven 1,2 millió felett lenne a szám, miközben nem kéne izgulni amiatt sem, hogy a papíron összegyűlt aláírások között hány darab hamisat találnak. Mert fognak találni, attól ne féljünk… Húzzatok bele, gyerekek, ez ma még meglehet. KLIKK IDE, és írd alá! Iszák Balázs az MTI-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: jövő hétre várják a döntést, hogy meghosszabbítja-e az EB a gyűjtés időtartamát. A kérdésről bővebben lásd lentebb.

18.50: A Székelyhon munkatársa, Iszlai Edith Katalin faggatta Pesty Lászlót, az Írd Alá kampány vezetőjét arról, hogy miért, hogyan, meddig, kinek, mitől, meddig és hasonlók. Ajánljuk!

16.20: A Nethuszár utánajárt annak a kérdésnek, hogy lesz-e fellebbezés, azaz, kérik-e a szervezők, hogy az Európai Bizottság meghosszabbítsa az aláírásgyűjtés határidejét. A Székely Nemzeti Tanácstól a következőket tudtuk meg: nagyjából még egy hónappal ezelőtt letették a kérvényt a hosszabbításra, ebben a világjárvány kapcsán előállt helyzetre hivatkoznak. Hogy erre mikor ad választ az EB, azt pontosan tudni nem lehet, ahogy azt sem, hogy pozitívan vagy negatívan állnak majd hozzá. Ahogy azt László György SZNT alelnök elmondta, nemcsak mi vagyunk ebben a helyzetben, a székelyek európai polgári kezdeményezésével együtt összesen 12 aláírásgyűjtés folyik, és mások is fordultak halasztási kérelemmel az illetékesek felé. Mindenesetre, ma éjfél után következik 60 nap, a szabályok szerint ennyi idő áll rendelkezésre, hogy a kontinens különböző szögleteiből begyűjtsék az aláírásgyűjtő íveket a kezdeményezők, és eljuttassák az EB-hez. Az online platform ma éjfélkor – brüsszeli idő szerint, azaz: nálunk, Erdélyben éjjel egykor – bezár, papíralapú aláírások esetében ma éjféltől számolva hamisításnak számít, ha valaki aláírja.

Korábban írtuk:

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke úgy nyilatkozott, hogy 200.000 szignót tartalmazó ív van, ez a papíralapú aláírás. Jelen pillanatban, amikor ezt a cikket írom (május 7. 13 óra 10 perc, budapestieknek 12 óra 10 perc), az online felületen 880.420 aláírásnál járunk. Ez azt jelenti, hogy megvan az egymillió, ugyanakkor a papíralapú aláírásgyűjtő íveken szerepelnek hibás adatok, olyanok, amelyeket a biztosság nem fogad majd el, így mindenképp célszerű megrohamozni az online aláírásgyűjtő felületet, és minél több aláírást összegyűjteni ma éjfélig.

Magyarországról 685.806 aláírás érkezett, Szlovákiából, ahol a felvidéki magyarok mozdultak meg 23.338!

Sokan kérdeztétek, hogy mi a helyzet a másik előírással, ami a kezdeményezés sikeréhez szükséges, hogy minimum hét uniós tagállamból legyen meg az előírt minimális mennyiség. Nos, a helyzet az, hogy itt gyengén állunk: mi több, ez a része valószínűleg nem teljesül, az okokról majd futunk egy kört, amikor ennek vége lesz, most viszont tisztázzuk: amennyiben nem jött volna össze az egymillió, úgy az politikai értelemben totális csőd. A román sovén tábor ünnepelni készült, így viszont ez azt jelenti, hogy Magyarország és a magyarok nem mondtak le az autonómiáról, mi több, ennek hatalmas a támogatottsága, másrészről pedig lobbierőnek sem utolsó, főleg úgy, hogy a szervező csapat azért küzd most Brüsszelben, hogy a pandémiára hivatkozva elérje a határidő meghosszabbítását.

Magyarán, minél többen írjuk alá, annál erősebbnek tűnik majd a hangunk, és annál nehezebb elnyomni majd ezeket a hangokat!

Hátravan még nagyjából tíz óra – KLIKK IDE ÉS ÍRD ALÁ!

Oszd meg, hogy ismerőseidhez is eljusson a hír!
Meg az ő ismerőseikhez, meg az ő ismerőseiknek ismerőseinek ismerőseihez, meg az ismerőseid ismerőőseinek, ismer…, na jó, értitek szerintem….

Akik aláírták – videók:

Ferenczi György: Az elsők között írtam alá

Ferenczi György már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Mint mondta, mindig szívesen megy a határon túli magyarokhoz muzsikálni, akiktől nagyon sokat tanult a saját magyarságáról.

Vujity Tvrtko: Két nemzethez tartozom

Vujity Tvrtko horvát nyelven kér mindenkit: írja alá a petíciót.

Papadimitriu Athina: Megérdemlik, hogy segítsünk!

Papadimitriu Athina már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Mint mondta: a határontúli magyarok nagyon is megérdemlik, hogy magyarként tiszteljék őket.

Heisler András: A sokszínűség érték

Heisler András már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. A Mazsihisz elnöke elmondta, értékek mentén kell az ügy mellé állni, nem napi politikai szempontok alapján. És itt értékről van szó, hiszen a sokszínűség, a szimbiózis az.

Bródy János: Ez most egy történelmi lépés

Bródy János már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Mint mondta, az évszázados trianoni traumát egy határok nélküli Európa tudja feloldani, ahol támogatják a sokszínű kultúrát, és minden kisebbségi és nemzeti kultúra egyformán fontos.

Kozma Imre atya: Hiszek abban, hogy összeérnek a lelkek

Kozma Imre atya már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Mint mondta: egész Európa minden kisebbségéért felelősek vagyunk. Nekünk nem csupán egy feladat, hanem egy evangéliumi küldetés is, hogy erősítsük azokat, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak.

 

Nethuszár

Kapcsolódó anyagok:

Így gondozzák a magyarjukat Romániában: ünnepelni készül a sovén tábor

Van még öt percünk, hogy legyen önálló Székelyföldünk!

A román vállalkozó, aki támogatja a székely nemzeti régiókért folyó aláírásgyűjtést

Május 7.: a székely igazság, vagy a székely szégyen napja lesz?

SZNT: a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés össznemzeti ügy

Pesty László az SZNT kezdeményezéséről: a megmaradás pénzkérdés is

Több mint aláírásgyűjtés: ez függetlenségi nyilatkozat! Támogasd!

Nem vicc: majdnem autonómmá nyilvánította Székelyföldet az Orban-kormány – egy reformjavaslat tündöklése, és ideiglenes bukása

VIDEÓK:

A Viszkis aláírta! Te mire vársz?

Pataky Attila arra kéri az Eddások népes táborát, támogassák a székelyek aláírásgyűjtését (VIDEÓ)

Németh Sándor: Nemzeti kötelességünk a határontúli magyarok támogatása (VIDEÓ)

Kowa: Magunkért is írjuk alá! (VIDEÓ)

Hosszú Katinka: Fogjunk össze és írjuk alá! (VIDEÓ)

Schiffer András: a magyar kultúra gyökerei részben Székelyföldön vannak (VIDEÓ)

Csókay András: Isten, család, haza (VIDEÓ)

Szőke András: Erdély mindenben kapcsolódik hozzánk (VIDEÓ)

Ifj. Vidnyánszky Attila: Itt egész Európáról szó van (VIDEÓ)

Badár Sándor: Nemcsak az erdélyieknek segítünk, hanem saját magunknak is (VIDEÓ)

Reviczky Gábor is aláírta: “itt egész Európáról van szó” (VIDEÓ)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]