hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Totális demokrácia: megbüntették Iohannist, de nem fizet

Azért kiszámolná nekem valaki, hogy az alkotmánybírósági értelmezés szerint Romániában az ötezer lej hány maszk nélküli kirándulást jelent? Egy, talán másfél… Kb. ennyi volt a büntetés azért, ha nem viseltél maszkot, vagy nem töltötted ki a nyilatkozatod, ha kiléptél az utcára.

hirdetés
hirdetés

Klaus Iohannis pedig azért kapta ezt, mert mélyen megbántott, mi több, megalázó helyzetbe hozott 1,2 millió magyart Erdélyben és Romániában egyaránt, úgyhogy megegyezhetünk abban, olcsón megúszta. Klausunk viszont jó szász szokás szerint zsugori, nem ad ki pénzt csak úgy a kezéből, ő fellebbezni fog, meg miegyéb, mert, ahogy fogalmazott: „a CNCD döntése mélyen politikai”.

Ugye a jogállam romániai élharcosa csak addig élvezi a demokráciát, amíg az nem keni saját szarát az orra alá. Iohannis nem először, és sajnos nem utoljára adja az ország és a benne lakó összes polgár tudomására, hogy magasról tojik ő a demokratikus értékekre. Államfőként az utóbbi hónapban kb. tucatszor lépte át alkotmányossági hatáskörét, gyakorlatilag az összes nyilvános megszólalása abból áll, hogy egy parlamenti pártot, a PSD-t illet súlyos vádakkal, és kőkeményen beavatkozik abba, amibe államfőként nem kéne. Elődje, a játékos elnöknek tartott Basescu mindezeknek még csak egy százalékát sem követte el, de két alkalommal is szembe kellett nézzen a leváltására irányuló kísérletekkel. Azokkal a posztkomcsi PSD által indított kísérletekkel, amelyek hol elnök-, hol kormányfőbuktatást céloztak, és ezekben a kísérletekben Iohannis akkor előkelő szerepet játszott, mint a PSD miniszterelnök-jelöltje a jobboldali Boc kormány helyére.

Ugye emlékszünk még a „proiectul Iohannis”-ra?

Aztán a minap Werner szintén intézett egy kirohanást a PSD ellen, élőben, a Facebookon, amiben szintén a PSD-t mocskolta, és elhangzott a szájából a legkomikusabb mondat, amit ezekben az időkben elsüthetett: arra szólította fel a szocikat, hogy azok fejezzék be a fake news-el való kampányolást…

Ikken, baszki, miután minden bizonyíték nélkül azzal vádolta meg Ciolacut, hogy az összejátszik Orbán Viktorral és együtt elszakítják Erdélyt, amit természetesen a magyaroknak adnak át, most ő féknyúzozik.

Ma pedig jött a SRI, és a parlamenti bizottság kérésére átadták azokat a „bizonyítékokat”, amelyek elvileg alátámaszthatják (vagy épp cáfolhatják) Iohannis kijelentését. Hogy mi áll bennünk, azt sosem tudjuk meg, ugyanis azzal a mozdulattal, ahogy átnyújtották a parlamenti képviselőknek, rögtön titkosították is. Csoma Boti az RMDSZ-ből majd megtudja, mert ő elolvashatja, de nem beszélhet róla, így köszönjük szépen, ott sem vagyunk, ahol voltunk, mert még egy jogállami intézmény, a parlamenti bizottság is léket kapott a Kalergi-díjas Werner irányítása alatt, aki újabb díjátvételre készülődik, a Nagy Károly díj várományosa, amit csak azért nem vehetett át most, ezekben a napokban, mert járvány van, és a román államfő nem utazhat ki Németországba egy zárt körű díjátadóra, elvégre nem spárgát szedni megy éhbérért, még a végén egy német vállalkozó tényleg románnak nézi, elveszi a buletinjét és barakkba zárja, ahogy az arrafelé dukál mostanság a sör-káposzta kombót imádók demokratikus földjén. A közérthetőség, és Európa kétarcúságának kedvéért szögezzük le, hogy Kalergi pont azon „egységes nemzetállam” ellen lázadozott, amit Werner most utolsó csepp véréig védeni óhajt azok ellen, akik korábban szövetségesei voltak. A PSD most igazán kinyithatja a román értelmező nagyszótárt, hogy „a szövetségesem hátbaszúrása” című fogalomhoz odatűzze Klaus fényképet.

Ki tudja, talán ez a Nagy Német Bosszú, amiért ’44 augusztus 23-án a románok átálltak?

Ha így lenne, akkor ez rendkívül sikeres taktika: a német E-on épp kamionszámra hordja ki azokat az eurókat, amelyeket abból keres, hogy itt, Erdélyben eladja a saját gázunk nekünk. A régi jó román telefontársaságot végül a Deutsche Telekom kebelezte be, szolgáltatásai pocséknak számítanak a román piacon, de a profitot azért kitolják valahova Bonn mellé, a Schweighoffer letarolja Erdély erdeit, a fickók annak dacára érinthetetlenek, hogy nyilvános felvétel van arról, amint illegálisan kivágott fákat akarnak vásárolni, és a német gazdaság előretolt páncéltigrisei közül csak néhányat említettem.

Ja, igen, és mindezt úgy, hogy Románia elnöke pont egy német!
És az összes problémát ráfogják a magyarokra.

Most mondjátok meg őszintén, nincs ebben valami zseniálisan göbbelsi?

Ghonzó

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]