hirdetés
hirdetés
JÁRVÁNYOK KORARIPOSZT

Tragikus: katonai teherautók kellenek a koporsók elszállításához Olaszországban

Az olaszországi helyzet egyre súlyosabb, a temetkezési vállalkozók sem bírnak lépést tartani a halottak növekvő számával – számol be az AFP-re, és több helyi forrásra hivatkozva a Ziare.com. Bergamóban, ebben a lombardiai városban annyi a koronavírus halálos áldozata, hogy a ravatalozók nem bírják a terhelést, a temetkezési vállalkozók egymagukban már nem képesek megbirkózni azzal a feladattal, hogy a koporsókat elszállítsák a temetőig.

hirdetés
hirdetés

„A temetőket bezártuk, hogy az emberek ne üljenek autóbuszra, és ne menjek el a temetőbe elbúcsúzni szeretteiktől” – magyarázza a racionális szempontokból ridegnek számító, ám mindenképp szívbemarkoló intézkedés lényegét Giorgio Gori polgármester. A koporsók elszállításában a hadsereg nyújt segítséget, a bergamói éjszakában készült az alábbi kép is, amelyen katonai teherautók láthatóak, amelyek a városi kórházakból a temetőbe szállítják a halottakat.

Kép: Filippo Coppoletta, forrás: Twitter

Kép: Filippo Coppoletta, forrás: Twitter

 

A járvány áldozatainak még a megszokott végső búcsúhoz sincs joguk, a temetések országszerte betiltásra kerültek Olaszországban, az összes többi gyülekezéshez hasonlóan. Az elhunyt személyt,  egy gyors és rövid gyászbeszéd után, el is temetik.

Kép: Prima Bergamo, forrás: Twitter

Kép: Prima Bergamo, forrás: Twitter


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY