hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Új tantárgyat vezetne be egy PNL-s képviselő – jön a “Fake News”-óra?

Ovidiu Raețchi, a PNL képviselője törvényjavaslatot kíván benyújtani, amely új tantárggyal gazdagítaná a XI-k osztályos tanulók programját. A „kritikus gondolkodásmód a fake news és a szélsőséges ideológiák környezetében” tantárgy bevezetéséről szóló javaslat benyújtását maga a képviselő ismertette a sajtóval.

hirdetés
hirdetés

„Azt gondolom, hogy a fiatalok még időben rávezethetőek arra, hogy akkor, amikor felnőtté, a közéletben teljes jogú beavatkozással bíró polgárokká válnak rendelkezzenek a kritikus gondolkodásmód azon eszközeivel, amelyek felismerik a hamis híreket, vagy egy gyűlöletet és diszkriminációt hirdető ideológia manipulációs szándékait” – magyarázta tervének indokait a képviselő.

hirdetés
hirdetés

A törvénytervezet szövegéből kitűnik, hogy az új tantárgy az alábbi témák köré épülnének fel: hamis hírek felismerése és megnevezése, a hírek elemző és kritikus befogadási mechanizmusainak kialakítása, a szélsőséges információk gyűlöletkeltő és diszkriminációs, valamint antidemokratikus célzatú manipulációs mivoltának felismerése, olyan információk szűrése, amelyeknek végső célja az alapvető jogok aláásása és fenyegetése.

Forrás: Digi 24.ro
Borítókép: Ovidiu Raețchi, kép forrása: Facebook
(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés