hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Újabb botrány? Több százmillió Facebook-felhasználó telefonszáma vált nyilvánossá

Több százmilliónyi Facebook-felhasználó telefonszáma szabad prédaként került ki az éterbe – adta hírül a CNN.

hirdetés
hirdetés

A telefonszámokon kívül a hozzájuk tartozó személy nevét, származási helyét is tartalmazta az adatbázis, amit egy kibernetikai védelemre szakosodott alkalmazott vett észre, amikor a TechCruinch nevű céggel próbálta felvenni a kapcsolatot.

Az adatokról annyit tudni lehet, hogy a még a Cambridge Analytica botrány előtt gyűjtötte őket össze a Facebook, majd magára hagyta őket – hogy ki(k)nek a kezébe került aztán az még nem világos, de elvileg könnyen hozzáférhető adatbázisról beszélünk. Ahogy arról sincsenek még biztos információk, hogy kik végezték el az adatgyűjtést, és egyáltalán, használták-e valamire a jobbára Amerikából, Angliából és Vietnamból származó felhasználók adatait.

Hogy hány felhasználóról is beszélünk egész pontosan? Nos, az adatbázisban 419 millió telefonszám szerepelt, de a Facebook már bejelentette, hogy sok adat duplán szerepel, és a valós szám kb. 200 millió lehet – akit ez megnyugtat, annak nincs szüksége Xanaxra, az is biztos, mondjuk a közösségi oldal azt is hozzátette, hogy szerintük nincs bizonyíték arra, hogy adatlopás esete forogna fent. Na, ja…

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés