hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Újabb koronakamuról rántjuk le a leplet: az oxfordi tanulmány, avagy hogyan lett a fertőzöttből “immunis” a járványtagadóknál

Az Oxfordi Egyetem egyik tanulmánya szerint már idén januárban itt volt a vírus, és a lakosság 50%-a immunizálódott – szól a vírusateisták és járványtagadók egyik legkomolyabb érve – és itt az érvet, meg a komolyat erősen idézőjelbe kéne tegyük, de sajnos nincs akkora Bold a szerkesztőben.

hirdetés
hirdetés

Kezdjük az elején: akit érdekel, az Oxfordi egyetem vonatkozó tanulmánya megtalálható itt, megjelent március 24-én! A MedRxiv orvosi tanulmányokat publikáló oldalon ITT SZÁMOLNAK BE RÓLA és már ekkor felhívják a figyelmet arra, hogy ez egy ún. “preprint” anyag, ami annyit tesz, hogy még nem ellenőrizték a különböző szakértők, és külön felhívják a figyelmet arra, hogy ez nem egy kórházi iránymutató füzet! (“…should not be used to guide clinical pratice” – a preprint fogalom lényegi leírását ITT TALÁLOD!)

Az érdekessége az, hogy véletlenül épp egybecsengett a brit kormány azon fáradozásaival, hogy ne hozzon drasztikus korlátozó intézkedéseket, hanem hagyja szabadon garázdálkodni a vírust, így érve el a nyájimmunitást. A tanulmányról március 24-én számol be a Financial Times, nem felejtve el, hogy az epidemiológusok többsége egyszerűen kiröhögi a szóban forgó tanulmányt.

By the way, hogy stílszerűek legyünk – a szóban forgó tanulmány logikailag azt is jelenti, vagy kéne jelentse a vírustagadók értelmezésében, hogy januártól márciusig, azaz szűk két hónap, vagyis inkább másfél hónap alatt 33 millió emberen ment át a vírus, ráadásul ezek szerint ÉSZREVÉTLENÜL!
Khm, ez nem kicsit gyanús, ugye?
Még továbbá: ez azt is jelenti, hogy a lakosság másik 50 százalékán meg nem ment át, 33 millió brit polgár és királynői alattvaló még mindig kitett a fertőzés veszélyének. (Ez több mint Magyarország és Románia lakossága összesen!). A brit hatóságok az elején el is bagatellizálták a járványt, köszönhetően többek között ennek a hivatalos, húh, de okos tanulmánynak, amelyről már megjelenése után brit epidemiológusok sora mondta el, hogy hülyeség, veszélyes stb. Jó, nem ezekkel a szavakkal, hanem így fogalmaztak: „nem lehet empirikusan igazolni” – mármint az oxfordi tanulmányt.

Szóval ennek a másik 33 millió britnek az esetében valahogy nem működik az észrevétlen terjedés: jelenleg, 2020. április 13-án, 11.329 halottnál tartanak a britek, és nem úgy néz ki, hogy megállnak egyhamar – alighanem az intenzívet azóta már megjárt Boris Johnoson is másképp gondolkodik már az egész járványról, mint az elején, amikor még ezt az oxfordi tanulmányt is felhasználva próbált meg a nyájimmunitás mellett érvelni, ami sokat elmond a brit kormány emberi élet iránt tanúsított nem tiszteletéről, de ezen most ugorjunk át, vannak itt fontosabb kérdések is.

Szintén valamiféle extra infóként, amolyan „hagyjuk már, hisz mióta itt van a vírus” típusú semmit sem igazoló, de hangulatkeltésre kiváló érvként szokás elmondani, hogy „már januárban”. Ebben viszont semmi titkok nincs – igen, már januárban, pontosabban január 31-én mutatták ki Angliában a vírus jelenlétét, két nappal korábban pedig jelezték, hogy Kínán kívül immár Japánban, Vietnamban is jelen van, na meg Németországban!

A legjobbat a végére hagytam: Dr. Gödény videóin kívül, egy másik „dokinál” is felbukkan az oxfordi tanulmány és az „50%-a a lakosságnak immunizálódott” című marhaság. Ugyanakkor a legkönnyebben pont ennél a Tamási József doktornál vehető ki, hogy mekkora kamuról is beszélünk. A doki, a saját blogján ugyanis megosztja az oxfordi tanulmányhoz vezető linket – azaz nem azt, amit én fentebb, mert abban bízik, hogy a sok internetező amúgy sem klikkel rá, így egy Yahoo-cikket szúr be, amelynek a címében szerepel az, hogy a lakosság „50%-a immunizálódott” a szóban forgó oxfordi tanulmány szerint. És ez a Yahoo-s cikk pedig a maga részéről egy Financial Times cikkre hivatkozik, arra, amit fentebb már linkeltem, és amelyiknek a címe viszont egészen mást állít: „a brit lakosság 50 százaléka lehet fertőzött” (a cikk megjelenésének a pillanatában, azaz március 24-én)!

A Yahoo-cikk címe pontosan:  “New Oxford study suggests millions of people may have already built up coronavirus immunity” – azaz, nem azt írja, hogy az oxfordi tanulmány állítása lenne mindez, hanem a szóban forgó tanulmány azt sugallja, hogy akár úgy is értelmezhető stb. – mindez pedig a Yahoo-s cikk szerzőjének a véleménye, és nem idézet a tanulmányból. A szerző egyébként is feltételes módban fogalmaz: “If her work is accurate, that would likely mean a large swath of the population has built up resistance to the virus.” – tehát a tanulmány egyik szerzőjére, a cikkben is idézett Sunetra Gupta járványelméleti (theoretical epidemiologist) szakemberre hivatkozva állítja, hogy HA igaza van abban, amit a tanulmányban állít, AKKOR VALÓSZÍNŰLEG (likely mean – tehát: nem egyértelműen!) szó lehet arról, hogy a lakosság jelentős része (large swath) immunitást szerzett. Azóta ez ezerszeresen is kiderült, hogy nem igaz, a tanulmány nem is tanulmány, hanem egy modellezés, ami tulajdonképp csak vázlat (draft) – és ebből lett mifelénk az, hogy a britek fele már immunizálódott!

Ikken, szóval a fertőzöttekből így lettek immunisak – egy angol kamublogger és az ő magyar követőinek köszönhetően.

Bárcsak ilyen egyszerű lenne – sóhajtok fel, de sajnos a hülyeség még nem ért véget.

(Folytatjuk)

Ghonzó

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]