hirdetés
hirdetés
AK'47RIPOSZT

Újabb USR-s képviselőről derült ki, hogy együttműködött a Szekuritátéval

A magyarországi Momentum nevű párt romániai testvéreként emlegetett USR nem tud menekülni a múlt árnyékaitól: immáron második képviselőjükről derül ki, hogy együttműködött a Szekuritátéval. A CNSAS már tavaly jelezte: a bírósághoz fordul, hogy az igazságszolgáltatás tegye világossá: Roxana Wring köpött a Szekunak.

hirdetés
hirdetés

A tavalyi botrány kirobbanásakor Wring azzal védekezett egy saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, hogy a „főnöke eléje tett valami papírokat, amiket ő aláírt” – persze nem tudta mit tartalmaztak azok a papírok. Később azt mondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, ezért írt alá, de semmi különösen nem jelentett, miközben a CNSAS által nyilvánosságra hozott dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy egy amerikai tanárról és az országba látogató külföldiekről írt jelentéseket.

Roxana Wring tavaly kilépett az USR-ből, a bíróság pedig a héten döntött, és úgy ítélték meg, hogy a rendelkezésükre álló dokumentumok alapján kijelenthető: Roxana Wring együttműködött a Szekuritátéval. Wring közölte, hogy megfellebbezi a döntést.

Az USR életében nem ez az első ilyen jellegű pofon: a bukaresti első kerület helyi önkormányzatában tevékenykedő Cristian Laurențiu Bulfon (korábban Știrboiu) USR-s képviselőről szintén kiderült, hogy a kommunista diktatúra idején együttműködött a rettegett politikai rendőrséggel, a Szekuritátéval. Bulfon lazán oldotta meg a kérdést: miután az USR-ből emiatt kirúgták átült az ősellenség, a PSD soraiba, így a helyi jobboldal el is vesztette a többségét.

Nagyjából itt tartunk most, és az a gyanúm, hogy az igazi csontvázas-szekrényt még ki sem nyitották…


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés