hirdetés
hirdetés
ÍRD ALÁ!RIPOSZT

Van még öt percünk, hogy legyen önálló Székelyföldünk!

Van még egy hetünk, hogy ne maradjunk szégyenben! A Székely Nemzeti Tanács által nem kevés viharok árán elindított aláírásgyűjtés, amely a nemzeti régiók uniós szintű gazdasági lehetőségeiről szól, lassan a finisbe érkezik.

Kell egy millió aláírás. Az online platformon eddig valamivel több, mint 300.000 gyűlt össze. Egész pontosan, cikkem írásának pillanatában, így áll a helyzet: 334.177 aláírás összesen, amiből 266.321 Magyarországról érkezett, míg Romániából, ahol elvileg másfél millió magyar, közülük NYOLCSZÁZEZER székely él, nos, innen: 46.403! Minden bántó szándék nélkül kérdezem: nem kéne kicsit szégyellnünk magunkat?

A papíralapú gyűjtés állásáról adatokkal nem rendelkezem, de gyanítom, az sem több ennél. Magyarán., akárhogy csűrjük-csavarjuk, a hátralevő szűk tíz napban meg kell őrülnünk a net előtt, mindenki orra alá oda kell nyomni, osztanunk kell a hírt, mint a bolondok, hogy ebből legyen is valami.

Szögezzük le: csak rajtunk múlik. Ebben a világban ki se kell mozdulnod otthonról, hogy aláírj egy ilyen kezdeményezést. Sőt, ebben a mai világban elvileg ki sem szabad lépned a házból! Ott ülsz a net előtt, osztod a sok hülyeséget, unatkozol, és várod, hogy mikor oldják fel a korlátozásokat. Mindenki ezt teszi, én is, Anyukám is, pedig ő amúgy sem az a motoros, aki kétszázzal megy körbe-körbe a Mátyás-szobor körül.

Tehát: nincs kifogás. Nem kell elmenned sehova, hogy aláírd, nem kell ajtót nyiss senkinek, aki hozza neked az ívet, hogy aláírd. Elég annyi, ha IDE KLIKKELSZ, majd innen az ÍRD ALÁ mezőre, és kitöltöd a vonatkozó rubrikákat. Ha nem teszed meg, aligha marad okod arra, hogy sírjon a szád, amikor az EU-tól kapott ilyen-olyan támogatásokat (és most, a járvány után, elég sok ilyen lesz) Románia majd úgy osztja el, hogy minden 100 lej után ad 25 banit Székelyföldnek is.

Nélküled nem sikerülhet! Aláírás az önálló székely régióért!

Amikor majd átszervezik a megyéket Romániában, mert a régiósítás elkerülhetetlen, és ennek fontosságát a járvány alaposan kihozta (elég, ha csak arról beszélünk, hogy melyik kórház felett ki dirigáljon?!!), akkor hiába sír majd a szád, hogy te azt szeretnéd, ha a három magyar megye, Hargita, Maros és Kovászna egy régiót alkotna. Nemzeti régió nem lesz, mert amúgy sem érdekli az embereket, íme itt van, alig írták alá páran Székelyföldről, mondja majd egyhangúlag Bukarest és Brüsszel.

Az a kisebbik baj, hogy ezt mondják majd, a nagyobb baj az, hogy igazuk is lesz. Elvégre miért hozzanak létre külön régiót valakik kedvéért, akiket ez még csak annyira sem érdekel, hogy a neten öt perc alatt szignáljanak valamit, ami ezt a célt szolgálta volna korábban?

Persze lehetőségeink maradnak, akkor is, ha nem írod alá: például el lehet menni minden év március tizedikéjén Vásárhelyre, és lehet ott székely zászlót lengetni. Aztán elsétálni a Vértanúktól a Főtérig, hogy utána visszaülhess a buszra, és mehess haza, miközben azt beszélitek egymás között a buszon, a pálinkás üveget kézről-kézre adva, hogy bezzeg ez kevés, a románoknak ez nem elég, KÉNE VALAMIT CSINÁLNI.

Persze ilyenkor mindenki kiröhög majd, és te majd szépen megsértődsz – elvégre te igazi nemzeti érzelmű ember vagy, aki ment, lengette a zászlót, skandálta, hogy “autonómiát”, szóval mi is lenne a baj?

Hát pont ez! Hogy nem írod alá! Ha meg már aláírtad, akkor az, ha nem osztod meg, ha nem küldöd el privát üzenetben az összes ismerősödnek, és nem kéred meg őket, hogy a maguk részéről osszák meg, és küldjék el privátban az összes ismerősüknek, és kérjék meg őket ugyanerre!

Magyarán: ha te nem lépsz, akkor más sem fog. Akik nem lépnek egyszerre, azoknak nem jut rétes estére. Akik egyáltalán nem lépnek, mert ülni, állni és halni kellemesebb, azoknak a rétes csak vágyálom marad.

Szóval, emeled fel a szaros segged a képernyő elől, ballagj el a buletinedért, mert kelleni fognak az adatok, KLIKK IDE, és töltsd ki, írd alá, cselekedj!

Ha nem tudod, hogy miről van szó, vagy miért fontos ez, ha nem értenéd, hogy ez miért más, mint az összes többi eddigi aláírás, és, ha nem érted, hogy mi vár ránk, ha ez nem sikerül, akkor görgess lentebb, a kapcsolódó anyagokhoz, ahol a Nethuszár ezeket összefoglalta. Nem, nem a sírva-vigadós, székely-fogadkozós szövegekre gondolunk, azokat máshol kell keresned. Összefoglaltuk, hogy miből álla nemzeti régió, hogyan osztják a pénzeket az Unióban, mi várható a romániai régiósítás körül és miért stb.

Olvasd el őket, nézz utána bátran te is egy-két dolognak, ebédig végzel vele. Amíg hűl a leves, addig alá is írhatod!

NETHUSZÁR

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

Nem vicc: majdnem autonómmá nyilvánította Székelyföldet az Orban-kormány – egy reformjavaslat tündöklése, és ideiglenes bukása

Pesty László az SZNT kezdeményezéséről: a megmaradás pénzkérdés is

Több mint aláírásgyűjtés: ez függetlenségi nyilatkozat! Támogasd!

SZNT: a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés össznemzeti ügy

Nélküled nem sikerülhet! Írj alá a székely nemzeti régióért!

Miért is kéne aláírd a nemzeti régiókért indult polgári kezdeményezést? Íme a Nethuszár válaszai

A román vállalkozó, aki támogatja a székely nemzeti régiókért folyó aláírásgyűjtést

Székely kezdeményezés a nemzeti régiók védelméért

Területi átszervezés: de facto már a “regionalizálás” útjára lépett volna Románia – mi lesz a magyar megyék sorsa?

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]