hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Zseniális lépés az EU-tól a békéért: fegyver nélkül hagyják a kurdokat

Zseniális ötletet agyaltak ki az euróbürokraták: fegyverembargót hirdettek Törökország ellen. Mármint az EU Törökország ellen. Semmit sem tanultak a balkáni háborúkból, de van egy olyan érzésem, hogy Amerika az idén nem jön békét teremteni. Majd az oroszok, akiknek épp ezzel a lépéssel adták át a lehetőséget, hogy ismét a világpolitika szintjére lépjenek. Putyin mondja: szpászibá!

hirdetés
hirdetés

Az Európai Unió tagállamai megállapodtak abban, hogy egyetlen ország sem szállít fegyvereket Törökországnak – közölte hétfőn Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a sajtóval, és nagyvilággal, számol be a Maszol.ro.

Szeretném látni azon uniós tagállamok listáját, amelyeknek a GDP-jét most hazavágja az a tény, hogy nem szállíthatnak fegyvereket TörökországNAK. Sok ilyen állam nincs, és ez sem a nagyon nagy bizniszek egyike, szóval ez olyan, mintha azt mondta volna Jean, ez a hős, hogy „nem állítunk Jumurdzsáknak szobrot Hamburgban” – amire nagy valószínűséggel a törökök csak annyit felelnek Horn Gyula után szabadon, hogy „na és?”

A helyzet azonban nem ennyire vicces: emlékszünk még a viharra, ami azért keletkezett, hogy Szijjártó Péter mert a hideg racionalitás talaján maradni, amikor az EU külügyminisztereinek közös nyilatkozatát nem írta alá. Pedig csak egy fél napig húzódozott a magyar külügy, vagy egy napig, de máris követelték a nyilvános szepukut? Nos, azt a bizonyos nyilatkozatot, mármint a teljes szövegét mai napig nem tették közzé. Ami még mindig csak aggasztó és bosszantó, meg csököttség, de az idiotizmus nem itt kezdődik, hanem ennél: TörökországNAK. Nem szállítanak fegyvereket. Okés. És TörökországBA? Nos, mivel embargó van, így oda sem.

Kik jártak ezzel rosszul, sőt, nagyon rosszul?
A kurdok!

Ugyanis a török hadsereg köszöni szépen jól van – lőszer, fegyver, tankok, kétéltűek, katonák és ruházat, harci gáz és bombázók, vegyi fegyverek (amelyeket már egyszer bevetettek a kurdok ellen!) köszi szépen, minden ilyesmikből jól áll, egyike a világ legerősebb hadseregeinek, miközben a kurdoknak seregük sincsen úgy igazából, fegyverük meg annyi, amennyit az amcsiktól kaptak, hogy feltartóztassák azt az Iszlám Államot, amitől nemcsak Európa, hanem Törökország is félt. Ők megtették, most mindenki a hátukba döfi a kést, mert ilyen ez a világpolitika. És ez még mindig nem annyira baj, mert lehetne gyorsan korrigálni, de nem fogják, viszont a kérdés, hogy lett-e volna okuk, érvük az eurokratáknak arra, hogy másképp döntsenek az erősen felveti a szándékosság gyanúját. Európa és főként a nyugati elit ugyanis még emlékszik, emlékeznie kell a balkáni háború indulására, az akkori összeurópai teszetoszaságra, aminek az lett a vége, hogy megtiltották az épp felbomlóban levő Jugoszláviába irányuló fegyverszállítást. Embargó. Akkor is ez volt a neve.

Mi volt akkor a VALÓS helyzet? Európa negyedik legerősebb hadserege, a szerb, indított offenzívát a horvátok, majd a bosnyákok ellen. A két nép hadsereg nélkül kellett volna megvárja, hogy ledarálják őket, vágjon jópofát ahhoz, hogy a férfinépességet koncentrációs táborba szállítják, és egyáltalán, mindenki maradjon kussba, ne zavarjuk a szerbeket a második világháború utáni legnagyobb tömeggyilkosságok kivitelezésében.

Így aztán bevezették a fegyverembargót, ami által a horvátok meg a bosnyákok nem jutottak fegyverhez, a szerbeknek pedig volt mindenünk, mint a véres búcsúban. Mi, magyarok, akkoriban mutattuk meg milyen a jószomszéd – az orosz katonáktól ránk maradt tonnányi fegyvert áttoltuk a horvátoknak, majd később intézzük jeligére. A horvátok nem sokkal ezután megfordították Zágrábban Jellasics bán szobrát, a kard, amely addig Budapest felé mutatott, most Belgrád felé mutatta a támadás irányát. (Mellesleg ezért van Antall József utca is Zágrábban…)

Mi a mai VALÓS helyzet? A kurdoknak nincs semmijük, ami maradt az amcsiktól az édeskevés egy reguláris hadsereg feltartóztatásához, ahogy az unió külügyéreinek közös nyilatkozata sem több, mint egy Erdogan seggére ragadt papírdarab a reggeli szarás után.

A kurdoknak viszont nyugodtan szállíthat fegyvert valaki más: az oroszok. Sem földrajzilag nem kell ehhez az Unió területére belépjenek, és nem is uniós tagok. Putyin erre vevő, és Erdogannak is beszólt a napokban, hogy nem szép dolog, amit a kurdokkal művel, akik ráadásul kiegyeztek az Asszad-féle erőkkel, és most a Szír Hadsereg jön a török ellen, a kurdok védelmében. Lefordítom európaira: az eddigi mocskos diktátor Asszad, és a még mocskosabb diktátor Putyin menti meg azokat a kurdokat, akiknek lemészárlása miatt hullat könnyeket az az EU, amely a világgazdaág egyik legerősebb intézménye, de mindképp erősebb, mint Oroszország, Szíria, és Törökország együttvéve.

Ilyenkor nem árt, ha eszünkbe jut Orbán Viktor Tusványoson 2016-ban elmondott beszéde, amit oly’ sokan támadtak akkor, és amelyben a magyar kormányfő a közös európai hadsereg létrehozását szorgalmazta. Szerintetek mennyire másképp hangzana, ha arról egyeztetnének az EU-s hadsereg parancsnokai, hogy a török-szír határszakasz mely pontján vonuljanak fel 24 órán belül ahelyett, hogy a külügyérek frappáns mondatokat fűznének össze egy szecessziós nyilatkozathoz.

Igaz, az európai hadsereghez kellene hadsereg, és ilyen téren igazán nem állunk jól, amikor legutóbb európai katonák (hollandok, francia tábornok stb….) próbáltak békét fent tartani kéksisakokba bújva, és ártatlanokat megvédeni, akkor Srebrenica lett a vége, és – hogy az arroganciát megfejeljük – a holland bíróság a több tízezer lemészárolt civilért cserébe megállapította a holland katonák 10%-os bűnrészességét. Nem viccelek, tényleg így mondták ki: 10%.

Na, ezek akarják nekünk (vagy inkább maguknak) megállítani a török agressziót, és nem is veszik észre, hogy most tették IGAZÁN globális játékossá az orosz hadsereget, és baszták át a kurdokat!

Isten segítse a mihamarabb  megszülető önálló és független Kurdisztánt! Megérdemlik!

Borítókép: Asia Ramazan Antar, akire az európai sajtó ragasztotta rá a “kurd Angelina Jolie” nevet. 19 éves korában életét vesztette az Iszlám Állammal szemben vívott csatában! Kép forrása: Eltxoromatutino.com

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]