hirdetés
hirdetés
KIEMELTRIPOSZT

A Nyugat elárulta szövetségeseit, a tragédia előszobájában vagyunk

Idén február 12-lén írtam meg azt a cikket, amelyben arról értekeztem, hogy bizony, a Nyugat lemondott Ukrajnáról, és Izraelről is. Azóta eltelt lassan két hónap, és mintha csak engem akarna igazolni a nyugati politikai elit – tökölésük mostanra már egyre világosabban üzenik nekünk is: tragédia előszobájában állunk. Lássuk csak!

hirdetés
hirdetés

Amerika: az Egyesült Államok katonai képességei és gazdasági ereje továbbra is meghatározó. Mégis, mintha a bezárkózás felé indulnának el, Biden elnök mintha elengedte volna a világ kezét, bár ezt nem mondják ki nyíltan, mégis, Washington mintha erősebben követné az America first programját, mint maga Trump.

Kedves Ukrajna, kedves Izrael! A nyugat lemondott rólatok

Az Ukrajnának nyújtott és valódi katonai segítséget

jelentő fegyverszállítások leálltak, mert a Kongresszusban elakadni látszik az ezzel kapcsolatos törvény. Ennek oka prózai: a demokraták nem hajlandóak a republikánusok migrációval kapcsolatos pénzügyi javaslatait elfogadni, ezért a republikánusok bojkottálják az ukránoknak nyújtandó támogatás elfogadását. A milliónyi részlet közül, amelyek ezt a problémát díszítik, maga a kérdés jóval egyszerűbb, cserébe viszont illúzióromboló: miből gondoljuk, hogy nem egy valamiféle egyezségről van szó, amit a két fél kötött meg? Ha nincs is ilyen deal, miből gondoljuk, hogy bármelyiküknek, akár a demokratáknak, akár a republikánusoknak valóban fontos Ukrajna támogatása? Még