hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

Arafat szerint súlyos árat fizethetünk a túl korai lazításért

Raed Arafat szerint egyelőre nem beszélhetünk arról, hogy a fertőzésszám folyamatosan és az elvárt módon csökkenne, így a járvány megfékezésére bevezetett korlátozások feloldásáról sem lehet szó. „Ha hagyunk mindent, és azt mondjuk, hogy visszatérünk a vírus előtti normalitáshoz, akkor azt hiszem egy óriási hibát követünk el, amelyért súlyos árat fogunk majd fizetni” – jelentette ki Arafat hétfő este a TVR-ben. Ciolacu, a PSD elnöke bejelentette, hogy nem szavazza meg a vészhelyzet újabb meghosszabbítását, amihez Victor Ponta Pro Romaniája is csatlakozott.

hirdetés
hirdetés

Több megyében még mindig vannak gócpontok, legyen szó idősotthonokról, ipari zónákról, vagy az egészségügyi szektorról – „tehát a vírus még létezik, az esetszámok nem stabilizálódtak, mert a folyamatos csökkenés helyett láthatták, hogy voltak emelkedések is, sőt, egészen jelentős emelkedések” – magyarázta a Sürgősségi Helyzetek Osztályának vezetője, hozzátéve, hogy az elvégzett tesztek előbb 2%-a volt pozitív, aztán 3%-a, majd hétfőn 4 százalékot tett ki fertőzöttek aránya az elvégzett tesztekhez képest.

Arra a kérdésre, hogy szerinte fenn kell-e tartani június 15-e után is a vészhelyzetet Arafat így válaszolt: „amennyiben most hagyunk mindent, és visszatérünk a vírus előtti normális idők szabályaihoz, akkor szerintem óriási hibát követünk el,a melynek az árát nagyon komolyan meg kell majd fizetnünk”

Egészen más véleményen van Marcel Ciolacu, a PSD elnöke, aki szerint a PNL vezetői többet nem dönthetnek ebben a kérdésben, nem mondhatják meg, miképp védekezzünk a vírus ellen, miközben ők a kormány épületében whiskyvel és szivarokkal múlatják az időt. Ciolacu frappáns akart lenni, ezért így fogalmazott: „a PSD nem fogadja el a Klaustrofóbiát, mint kormányzási modellt!”

Klaustrofóbia – ha, ha, ha – ezzel Klaus Iohannis államfőre célzott, nagyon ügyes, értelmes, és szép szójáték, kár, hogy minket már az óvodában leszoktattak erről.

A PSD-hez csatlakozik Ponta Pro Romania pártja is, az USR pedig még gondolkozik, hogy megszavazza-e a vészhelyzet meghosszabbítását – mindenesetre érdekes meccsnek nézünk elejébe, a PNL-nek ugyanis nincs többsége a parlamentben, szóval, lesz itt még hadd el hadd, én nagyjából jövő hét keddre teszem azt, amikor valamelyik román elöljáró ismét felfedezi magának Erdélyt, és a magyarokat, akik ellopják azt.


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés