hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Az MPP egyre gusztustalanabb: most a “székely terrorista” fiúkat tolta maga elé

Igazán nem értem a Magyar Polgári Pártot (MPP) – a srácok úgy tesznek, mintha nem lenne holnap, és olyan követeléseket fogalmaznak meg a román és a magyar politika, politikusok felé, mintha épp egy túszejtő akciófilm főhősei lennének. Elég nagy bátorság, vagyis botorság ez az egykor szebb napokat megélt alakulat részéről.

hirdetés
hirdetés

Ma éppenséggel azzal a követeléssel álltak elő, hogy az RMDSZ csak akkor támogassa szavazataival az új kormányt, ha Beke István és Szőcs Zoltán kegyelmet kap Iohannis államfőtől. Túl azon, hogy eléggé gáz, amikor börtönbe zárt szerencsétlen székelyeket tolsz magad előtt a politikában csak azért, hogy felfigyeljenek rád (ezt a műfajt elég sokan űzték elég sokáig, és semmi eredményt nem értek el), aligha gondolhatja bárki is komolyan, hogy egy ilyen követelésnek bármiféle foganatja lenne.

Továbbmegyek: szerintem az MPP is tudja, hogy ennek semmi értelme, és nem lesz semmi eredménye, hogy mégis miért szennyezték közös tudatunkat ezzel a hírrel, az jó kérdés. A gyengébbek kedvéért csak szólók: az MPP parlamenti párt! Annak idején azt mondta, hogy ő nemcsak nem olyan, mint az RMDSZ, hanem egyenesen az létrejöttének oka, hogy nem akar olyanná válni, mint ők. Aztán kiegyeztek az RMDSZ-el, kaptak két befutó helyet a listán, és van két képviselőjük a román parlamentben.

Egy olyan törpepártnak, mint az MPP, amelyik egy választáson sem tudott szabad szemmel észrevehető eredményt elérni, ez nem kis eredmény lehetett volna. Két parlamenti képviselővel ebben a válságos, zűrzavaros PSDS-kormányzásban fel tudták volna forgatni az egész erdélyi magyar politikát: új szemlélet, erkölcsösség hirdetése (mondjuk Bíró Zsolt spágás elszólása után ez nehéz lett volna), modern projektek népszerűsítése stb. A kezükben volt a nagy lehetőség, hogy bebizonyítsák: az MPP van, amit keressen a román parlamentben, az MPP-ből lehet még alternatíva az RMDSZ-el szemben.

Nos, mindebből semmit sem valósítottak meg, de legalább az ellenkezőjét elérték. Ma már mindenki előtt világos, hogy az MPP-t nem lehet komolyan venni, és igazság szerint csak az a kérdés, hogy ezt a vergődést mikor akarják befejezni.

A srácoknál tényleg elpattant valami: az egyetlen értékelhető politikusukat, Gálfi Árpádot azért zárták ki a pártból, mert eleget tett polgármesterségéből fakadó törvényes kötelességének. Gálfi Árpád számára nem egy fakultatív tantárgy a törvényesség felügyelete, hanem kötelessége, így, ha tudomására jut egy városházát érintő korrupciós eset, akkor köteles azt jelenteni a hatóságoknak. Az MPP emiatt durcult be, állítólag helyi MPP-s cimborák vállalkozásai szívták meg Gálfi lépése miatt, és senki sem teszi fel azt a kérdést, hogy miért is kellett üzletet kötni korrupciós módszerekkel? Az MPP-s cimbik nem hibásak, Gálfi igen, döntött a párt, és kizárta őt soraiból.

Aztán itt van még a másik zseniális törvényjavaslatuk, ismétlem, törvényjavaslatuk: töröljék el a román érettségit a magyar iskolákban. Sőt, a románok tanuljanak meg magyarul! (Amit eltörölsz az egyiknek, azt bevezetnéd a másiknak, zseniális, csak gratulálni tudok!) A hülye is tudta, hogy ezt az égadta világon senki sem fogja támogatni a román parlamentben, de benyújtották.

A fiatalabb olvasóinknak mondom: képzeljétek el, volt egyszer egy olyan, hogy ezek lesznek majd az RMDSZ helyében, és elhozzák nekünk a Kánaánt.

Értjük már, hogy miért tartunk itt, ahol?

Ghonzó

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fzsido-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Zsid%C3%B3%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027814254{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Fcigany-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20Cig%C3%A1ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027806652{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

[ult_buttons btn_title=”Mutass még több cikket” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nethuszar.ro%2Formeny-erdely%2F|title:M%C3%A9g%20t%C3%B6bb%20%C3%96rm%C3%A9ny%20Erd%C3%A9ly%20cikk|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”200″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#65bc99″ btn_bg_color_hover=”#ffffff” btn_title_color_hover=”#65bc99″ icon=”Defaults-glass” icon_size=”0″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#65bc99″ btn_color_border_hover=”#65bc99″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”0″ css_adv_btn=”.vc_custom_1561027826135{margin-top: 20px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans|variant:600″ btn_font_style=”font-weight:600;” btn_font_size=”desktop:14px;” el_class=”width_100″]
[ult_sticky_section sticky_gutter=”100″]
hirdetés
hirdetés
[/ult_sticky_section]