hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Brian Flinn kiállítás és workshop Nagyváradon

Brian Flinn művész és művészetpedagógus Derbyből (CT): tanulmányait a Bridgeport-i Egyetemen, valamint a New Yorki Művészeti Egyetemen végezte, jelenleg vizuális művészetet, műtant és művészeteket tanít a Central Connecticut State Universityn.
Legutóbbi egyéni „Üzenet a palackban” kiállítását 2017. októberében nyitották meg a közönségnek a Kehler Liddell Galériában, New Havenben. Digitális alkotásaiban szkennelt tárgyakat, rajzokat és fotókat használ a kollázs összetevőiként, amelyeket a festői és a többrétegű illusztráció-képző tapasztalataiból merített. Legutóbbi munkájában a következő témák lelhetők fel: veszteség és emlék a textúrákon, formákon, és szimbolizmuson keresztül.
Brian nagyváradi tartózkodása alatt egy digitális kollázs készítő workshopot is tartott a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak. A workshop témája a múlt megváltoztatása fotómanipuláció által. A történelem során számos olyan eseményt dokumentáltak, amelyeket később megváltoztattak, embereket törölve, cserélve ki a képekről.
A workshop célja az volt, hogy ezt megértsék a diákok, és hasonló munkákat készítsenek, saját magukat a fotókra helyezve, megváltoztassanak bizonyos eseményeket. A résztvevők számára ez nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyult, emellett volt alkalmuk megismerni egy ritka jóérzésű, és jó karakterű embert.
(Fuka – Nethuszár, fotó: Torkos Márk Erik)

Vélemény, hozzászólás?