hirdetés
hirdetés
FELSŐLOKÁLRIPOSZT

Tüntetnek az Országos Cégbíróság alkalmazottai

Az Országos Cégbíróság (ONRC) mintegy 200 alkalmazottja tüntet pénteken az igazságügyi minisztérium épülete előtt 15 százalékos fizetésemelést és stresszpótlékot követelve.

hirdetés
hirdetés

A tiltakozók vuvuzelákal fújnak és táblákat tartanak a kezükben ilyen felirattal: „Mi mindig áldozatok vagyunk, nem tisztelnek bennünket”, „Tisztességes béreket kérünk! Elég volt a diszkriminációból!”. Ionela–Monica Pietriş szakszervezeti vezető azt nyilatkozta, a diszkrimináció és a bérezési méltánytalanságok ellen harcolnak. Eddig semmiféle választ nem kaptak a döntéshozóktól, de ha nem teljesítik követeléseiket, általános sztrájkba lépnek. A munkabeszüntetés a teljes üzleti szféra, valamint az európai beruházásokért és alapokért felelős minisztérium tevékenységére is kihatna – tette hozzá.

hirdetés
hirdetés

Az ONRC alkalmazottait tömörítő érdekvédelmi szervezet szerint az igazságügyi alkalmazottak közül az intézménynél dolgozóknak vannak a legalacsonyabb béreik, ezért 15 százalékos fizetésemelést kérnek. Emellett stresszpótlékot követelnek, amelyet szerintük minden más alkalmazott megkap az ágazatban rajtuk kívül. Az ONRC alkalmazottai április 18. és 22. között naponta japánsztrájkot tartottak, keddtől pedig minden nap sztrájkőrséget álltak az intézmény központi és területi székhelyei előtt.

Oszd meg, és ne akarj uralkodni:

FORRÁS: AGERPRES

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés